VIDEO: Nu ai un plan al locuinței? Îl poți face cu mobilul!

A face rost de planul locuinței pe care vrei s-o vinzi poate fi o mare durere de cap, mai ales în cazul locuințelor vechi, dar clientul îl vrea înainte să meargă la vizionare. Ce este de făcut?

magic planChiar dacă reușești să obții planul locuinței pe care vrei s-o vinzi, acesta nu este atrăgător pentru clientul potențial. În cazul locuințelor vechi, de pildă, de multe ori planurile sunt fragile precum papirusurile din vremea faraonilor egipteni. Este o adevărată aventură să faci câteva fotocopii, ca să nu mai vorbim de faptul că, din punct de vedere al prezentării, influența asupra clientului este minimă.

Bineînțeles, l-ai putea ruga pe un prieten arhitect să te ajute, dar aceasta ar costa timp și bani. Mult mai ușor este să-ți instalezi pe tabletă sau mobil aplicația Magic Plan, dezvoltată de Sensopia și disponibilă atât pentru dispozitivele cu iOS, cât și pentru cele cu Android.

Cum funcționează? Mai întâi, fotografiați toate colțurile unei camere; aplicația generează planul. Treceți la următoarea cameră și repetați procesul. ”Uniți” apoi planurile camerelor ca pe un puzzle, folosind degetele pe touch screen. Puteți apoi afișa dimensiunile camerelor, numele lor (sufragerie, bucătărie etc) și identifica obiectele din încăpere. Rezultatul final este un plan al locuinței în format PDF, JPG, DXF și HTML. Puteți adăuga de asemenea fotografii cu fiecare încăpere, pentru o prezentare cât mai completă a locuinței. Ca fapt divers, aplicația este folosită și de polițiștii americani în investigațiile criminalistice.

Ca toate lucrurile utile, și această aplicație costă. Dacă doriți să realizați un singur plan, prețul pentru Europa este de 2,69 euro. Abonamentul lunar costă 8,99 euro, iar cel anual – 89,99 euro. Abonamentul este disponibil pentru un singur cont și maximum două dispozitive, însă nu există limită în privința numărului de planuri.