One Herăstrău Park, certificat de RoGBC prin programul Green Homes

One United Properties, dezvoltatorul proiectului rezidențial, și-a asumat certificarea întregului portofoliul prin programul Green Homes al Romania Green Building Council (RoGBC).

161128_M2h micOne United Properties dezvoltă proiecte rezidențiale eficiente energetic, sănătoase și durabile folosind soluții moderne și prietenoase cu mediul care includ materiale și echipamente premium. Printre soluțiile implementate se numără: infrastructura pentru sortarea deșeurilor la sursă pe perioada de operare, reducerea efectului de insulă de căldură prin folosirea unor materiale cu Index de Reflexie Solară ridicat pentru acoperiș, spații terasate, folosirea de plante perene în fiecare balcon, irigații eficiente, obiecte sanitare cu debit redus, un sistem inteligent de management al clădirii (BMS), eliminarea poluării luminoase nocturne și reducerea consumului de energie, folosirea de materiale de construcții cum ar fi cărămizile și izolația din vată bazaltică, vopseluri și varuri cu niveluri reduse de Compuși Organici Volatili (COV), sesiuni de educare a locatarilor în privința folosirii sustenabile a clădirii (eficiență energetică, sortarea deșeurilor, compostare etc.), infrastructură pentru încărcarea mașinilor electrice și altele.

„Sistemul de certificare Green Homes al RoGBC este un instrument care încurajează transformarea pieței rezidențiale din România, stimulând construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpără. Acesta a fost creat pentru a combate provocări de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă precum: defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale  finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionarea a deșeurilor în timpul construcției și al operării clădirilor. Programul este legat de programul Green Mortgage prin care băncile partenere recompensează riscul scăzut de finanțare al unei locuințe verzi. Green Homes adresează probleme existente și propune soluții pentru reducerea practicilor de construcție iresponsabile, foarte răspândite încă în acest sector. Echipa One United Herastrau Park a atins cu succes obiectivele de sustenabilitate stabilite la începutul proiectului, folosind programul de certificare Green Homes”, spune Elena Rastei, Director de Certificare, Romania Green Building Council.

One United Properties este un dezvoltator specializat în proprietăți imobiliare exclusiviste, dedicat construcțiilor sustenabile, care și-a asumat certificarea întregului portofoliul prin programul Green Homes al Romania Green Building Council. În plus, compania a primit recent Premiul pentru Sustenabilitate la Gala Forbes Green Awards 2017.

Cei interesați să afle mai multe despre program sunt invitați să viziteze echipa RoGBC la Târgul Național Imobiliar, care are loc între 29 septembrie și 1 octombrie la București.