Regatta: Mediul online, preferat pentru căutările de locuințe

Dintre cele 10.000 de contacte din partea clienților potențiali ai Regatta Real Estate, 98% au venit după ce s-au informat pe site-ul companiei.

eduard uzunovStatisticile Regatta Real Estate, bazate pe datele proprii disponibile din întreg anul 2015, arată că doar 2% din români au ales mediul offline pentru a căuta o proprietate.

“Digitalizarea în domeniul imobiliar nu doar că este foarte importantă, ci este vitală! In ultimii ani, ponderea cererilor venite de pe Internet a crescut substanțial, culminând cu anul 2015, când aproape toate cererile înregistrate de compania noastră au venit din mediul online”, spune Eduard Uzunov (foto), președintele Regatta Real Estate. Din cererile primite de Regatta Real Estate, doar 196 de clienți au ales să sune la biroul companiei venind din mediul offline, față de 9.935 clienți care au contactat Regatta Real Estate din surse online.

Potrivit datelor furnizate de Google, citate de reprezentanții Regatta, în România sunt aproximativ 300.000 căutări pe lună în domeniul imobiliar, dintre care: 120.000 în segmentul rezidențial, 20.000 pentru imobile executate silit, 8.000 pentru spații comerciale, 2.000 pentru industrial și 1.000 pentru birouri.

Site-ul www.Regatta.ro va înregistra până la finalul acestui an circa 400.000 vizitatori unici, și 2,5 milioane de pagini afișate. 65% dintre vizitatori sunt vizitatori noi, iar fiecare vizitator petrece în medie 5 minute pe site, vizualizând în medie 6 pagini. 75% dintre vizitatori sunt din România, ceilalți venind din Marea Britanie, SUA, Italia, Germania, Franța – în total, din 218 țări.

În ceea ce privește orașele din care provin vizitatorii, în top se află: București, Londra, Ploiești, Constanța, Pitești, Brașov, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca – în total au fost înregistrați vizitatori din aproape 7.000 de orașe din întreaga lume.