Tabletă, ”phabletă” sau smartphone?

Ecranul mai mare decât al unui smartphone și dimensiunea redusă față de tabletă sunt atuuri care ar putea transforma ”phableta” într-un instrument folositor pentru agenții imobiliari.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-smartphone-tablet-transparent-screen-human-hands-phablet-display-concept-actual-future-innovative-ideas-best-image36879918”Cred că ai devenit deja campion la ping-pong, cu o asemenea paletă”. Este doar una dintre glumele pe care le-am auzit anul trecut, atunci când am schimbat smartphone-ul cu o ”phabletă” – un telefon mobil inteligent cu dimensiuni mai mari. Decizia de a schimba telefonul nu a fost dictată de vreo dorință de a fi în pas cu noua tehnologie, ci de faptul că smartphone-ul meu s-a stricat, iar în oferta operatorului de telefonie mobilă nu exista, la un preț convenabil, decât această ”paletă de ping-pong”.

Se întâmpla în prima parte din 2014, când ascensiunea ”phabletei” era încă la început. Pe parcursul anului trecut, toți marii producători de telefoane mobile au mizat pe acest device – smartphone-uri cu ecrane de 5,5 inci (14 centimetri) sau chiar mai mari. Astfel, au apărut pe piață iPhone 6 Plus, prima ”phabletă” – termenul este o combinație între termenii ”phone” și ”tablet”, nici măcar nu am încercat traducerea sa în limba română – produsă de Apple,cu un ecran de 5,5 inci; Samsung Galaxy Note 4, un telefon mobil inteligent cu stylus incorporat și ecran de 5,7 inci și Nexus 6 de la Google, cu un ecran-gigant de 6 inci.

De ce este bună o ”phabletă” pentru un agent imobiliar? Pentru că este tot timpul pe drum, smartphone-ul este biroul său mobil, iar datorită dimensiunilor mai mari ale ecranului, pe o ”phabletă” este mult mai ușor să vizualizezi documente și mailuri, dar și să arăți unui client potențial fotografii ale unei proprietăți din portofoliu.

Și pentru că a venit vorba despre fotografii, trebuie spus că ”phableta” concurează cu succes aparatele foto neprofesioniste. În plus, dimensiunile mai mici față de o tabletă o fac mai ușor de transportat: ”phableta” rămâne, totuși, un telefon mobil, pe care-l poți băga în buzunar.