Un proiect unic în Capitală vine în ajutorul locuitorilor din Străulești, Mogoșoaia și Buftea. Cum arată noul terminal multimodal al orașului

Lucrările la terminalul multimodal Străulești, unic în Capitală, au fost finalizate. Acest proiect are ca obiectiv fluidizarea transportului de suprafață, care se realizează în prezent cu dificultate în special la orele de vârf, având în vedere că atât zona Străulești din nordul Bucureștiului, cât și localitățile învecinate Mogoșoaia și Buftea s-au dezvoltat semnificativ pe segmentul rezidențial și au înregistrat o creștere importantă a populației în ultimii ani.

terminal multimodal straulesti

„Metrorex așteaptă notificările din partea constructorilor pentru a putea începe recepția lucrării”, au anunțat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Terminalul dispune de 650 de locuri de parcare și de o sală de așteptare pentru cei care își vor continua călătoria cu transportul public.

terminal metrou straulesti

Depoul Străulești are o suprafață de 14.000 de mp și dispune de 13 linii care vor permite gararea sau repararea a până la șapte trenuri în același timp.

noul terminal multimodal straulesti

Ambele au fost finanțate de la bugetul de stat, cu o investiție de 160 de milioane de lei (fără TVA).

magistrala 4 terminal multimodal straulesti

La sfârșitul lunii martie a anului trecut au fost deschise oficial și stațiile de metrou Laminorului și Străulești de pe Magistrala 4 Gara de Nord – Lac Străulești.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])