Unde se vând cele mai multe sisteme smart pentru siguranța casei?

Circa 70% dintre achizițiile de sisteme smart pentru siguranța casei sunt destinate locuințelor noi, potrivit estimărilor realizate de Assa Abloy România, filială a grupului cu același nume și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces.

„În contextul în care, de cele mai multe ori, cumpărătorii de sisteme smart de securitate sunt din categoria familiilor tinere, interesate de tehnologie, care tocmai și-au cumpărat o nouă proprietate, numărul achizițiilor de astfel de produse este de două ori mai mare în cazul locuințelor noi”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director Assa Abloy România.

Reprezentantul companiei a subliniat și că, atunci când vine vorba de principalele zone geografice în care sunt achiziționate aceste produse, circa 60% merg în mediul urban.

Cei mai interesați de aceste soluții de securizate a locuințelor sunt bucureștenii. Capitala este urmată în top de orașe precum Constanța, Brașov sau Cluj-Napoca.

„Toate orașele aflate în topul achizițiilor de sisteme smart de siguranță a locuinței sunt și zone turistice din România. Astfel, observăm un interes în creștere din partea pensiunilor sau apartamentelor în sistem hotelier. Proprietarii de astfel de locații instalează din ce în ce mai des sisteme smart de securitate, compania noastră înregistrând o cerere în creștere pentru încuietori inteligente cu conectivitate pentru proiectele de închiriere a apartamentelor în regim hotelier”, a mai explicat Tihulcă.

O altă tendință importantă pe piața de profit este dorința tot mai mare a dezvoltatorilor imobiliari de a echipa apartamentele noi cu cel puțin un sistem smart de securitate.

Dacă în urmă cu trei ani doar 1% dintre locuințele noi erau dotate încă înainte de achiziție cu un astfel de sistem, anul acesta procentul va ajunge la aproximativ 5%, conform estimărilor făcute de Assa Abloy.

Citește și: În cât timp vinzi un apartament în marile orașe? Pe cea mai scumpă piață din țară ai nevoie de 86 de zile

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre piața rezidențială din București la începutul lui 2021. Câte apartamente s-au vândut în ianuarie și cum merg prețurile?

Citește și: Noi premii dedicate dezvoltatorilor la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2021

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])