YTONG, furnizor de soluții de zidărie pentru locuințe verzi

După segmentele office și centre comerciale, rezidențialul începe să se încadreze în tendințele verzi de construire.

ytong_PaletiPe segmentele clădirilor de birouri și centrelor comerciale moderne, dezvoltatorii construiesc într-un mod sustenabil, ”verde”, de câțiva ani. Concret, după criza economică, cerințele chiriașilor acestor clădiri – în general companii multinaționale – includ în mod explicit ca spațiile în care își desfășoară activitatea să fie eficiente energetic. Pe lână preocuparea pentru mediul înconjurător, eficiența energetică înseamnă și ”service fee-uri” – pe românește, cheltuieli cu întreținerea – mai mici.

Pe segmentul rezidențial, până în prezent, eficiența energetică nu a fost un element luat în considerare de majoritatea clienților, însă lucrurile încep să se schimbe, în condițiile în care prețurile utilităților nu dau semne de scădere, ba dimpotrivă.

Am scris, de-a lungul vremii, pe hub.imobiliare.ro, despre modele de case verzi și despre eficiență energetică. De cele mai multe ori, informațiile veneau din partea dezvoltatorilor de clădiri eficiente energetic sau din partea asociațiilor de profil. Iată că acum avem astfel de informații din partea unui producător de materiale de construcții: YTONG, producător de beton celulat autoclavizat (BCA) a devenit „Furnizor de soluţii aprobat pentru Locuinţe Verzi” în urma analizării caracteristicilor tehnice ale produselor și a nivelului economiilor de energie pe care le asigură într-o locuință. Acest statut a fost oferit de Romania Green Building Council (RoGBC), organizația din România care certifică locuinţele verzi cu rezultate superioare privind eficiența energetică și protecția mediului. În prezent, 14 proiecte rezidenţiale cu peste 4.300 de locuinţe sunt certificate sau în curs de certificare în cadrul programului Locuinţe Verzi.

Marius Dragne„YTONG și-a asumat un angajament în promovarea sustenabilității și calității în constucții la nivel mondial. Ne bucurăm că suntem parteneri Romania Green Building Council și putem sprijini împreună dezvoltarea sectorului clădirilor verzi”, declară Marius Dragne (foto), CEO Xella RO, producătorul YTONG. „În România, încă din 2010, am fost alături de specialiștii care au proiectat prima casă pasivă certificată din România, amplasată la Politehnica București unde YTONG este soluția de zidărie aleasă pentru realizarea anvelopei. În Germania, Xella a dezvoltat recent casa M1 Energy Plus, o clădire care produce mai multă energie decât consumă. Certificarea obținută acum de YTONG continuă această direcție, produsele noastre oferind clienților soluții pentru clădiri verzi și pentru independența energetică a acestora în vederea încadrării în directivele 2020.”

Romania Green Building Council este o asociație non-profit care promovează responsabilitatea constructorilor față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață al unei clădiri. Romania Green Building Council susține dezvoltarea industriei construcțiilor verzi la nivel local și sprijină în România schemele de certificare recunoscute la nivel internațional. Totodată dezvoltă și implementează un program de certificare locală pentru locuințele verzi.

Romania Green Building Council certifică proiectele rezidenţiale responsabile față de mediu și eficiente energetic din România. Economiile mari la consumul de energie și costurile mai scăzute şi mai rare cu reparaţiile locuinţei, reduc substanţial costul lunar total de deţinere a unei locuinţe verzi în comparaţie cu o locuinţă standard. Astfel, cumpărătorul are posibilitatea să investească inteligent într-o locuinţă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai sustenabilă, cu o valoare mai mare pe termen lung. Programul de certificare Locuințe Verzi oferă deasemenea accesul la un produs financiar inovativ „Ipotecă Verde” cu o rată de dobandă redusă în cazul deţinerii unei locuinţe verzi certificate.

„Suntem încântați să avem sprijinul YTONG care oferă soluții pentru locuințe mai sigure, de calitate, confortabile, sănătoase, eficiente energetic și responsabile față de mediu. Un produs de calitate este doar începutul în atingerea acestui obiectiv. Modalitatea prin care YTONG educă profesioniștii cu privire la utilizarea soluțiilor lor este la fel de importantă și, de asemenea apreciată de către organizația noastră”, declară Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council.

Marius Dragne va participa ca speaker la panelul ”Se schimbă regulile jocului? Impactul transformărilor din economie asupra imobiliarelor”. Panelul se va desfășura mâine, 10 februarie, începând cu ora 10:30, în cadrul CPI Național. Mai multe detalii AICI.