425 de locuințe vândute în mini orașul Cosmopolis în primele 9 luni din 2021. Cererea pentru vile a explodat

Investițiile totale programate în acest an de Opus Land pentru dezvoltarea Cosmopolis se vor ridica la 29 milioane de euro. Proiectul a ajuns în prezent la peste 4.400 de locuințe finalizate și o comunitate care numără peste 12.000 de locuitori

În primele nouă luni ale acestui an, au fost vândute 425 de locuințe (contracte noi) în cadrul Cosmopolis, ansamblu situat în zona de nord a Bucureștiului. Comparativ, vânzările în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la 488 de unități locative în 2020.

Astfel, Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis, a înregistrat o cifră de afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni din acest an, comparativ cu rezultatul de 30,6 milioane de euro înregistrat pe tot parcursul anului 2020. Rezultatele bune înregistrate în acest an au fost determinate în principal de multitudinea de facilități din cadrul proiectului și de existența unor produse atractive pe segmentul caselor și vilelor.

”Pandemia a fost resimțită mult mai puțin de locuitorii Cosmopolis, poate cel mai bun exemplu de proiect integrat de pe plan local. Complexul în sine oferă numeroase facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber fără a fi nevoit să îl părăsești, de la plajă și zeci de piscine la restaurante, locuri de joacă și nenumărate opțiuni de cumpărături. Cererea pentru locuințe în proiecte integrate a crescut exploziv în toată această perioadă iar faptul că avem și un produs atractiv pe segmentul de case cu grădină a contribuit la acest rezultat – cererea pentru case a crescut cu peste 70%, nu putem ține pasul cu cererea”, afirmă Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania și project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

Investițiile totale derulate în acest an de Opus Land pentru dezvoltarea Cosmopolis se vor ridica la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi direcționată atât către dezvoltarea de locuințe cât și către extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis. În acest an a fost deschis circulației al doilea drum de acces dinspre și înspre Tunari, în zona de nord a complexului.

Printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, peste 44 de piscine exterioare, numeroase restaurante și cafenele și o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

Potrivit informațiilor transmise, dezvoltarea proiectului este prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Citește și: INTERVIU Andrei Moanță, CEO Prima Development Group, despre planurile de dezvoltare din Oradea și București

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])