Directorul FNGCIMM: „Plafonul pentru Noua Casă este epuizat”

Plafonul Programului Noua Casă, în valoare de 1,5 miliarde lei, pentru care băncile au început să primească dosare din 26 martie, este epuizat, potrivit directorului general al FNGCIMM, Dumitru Nancu.

“Pe Noua Casă nu mai există fonduri la FNGCIMM. Practic, s-a consumat 1,5 miliarde lei, mai sunt aproximativ 400 de milioane în bănci, dar avem 14 parteneri şi s-au epuizat şi acolo,” a explicat directorul general al FNGCIMM Dumitru Nancu, citat de Ziarul Financiar.

Pe plafonul programului Noua Casă 2021, există 14 banci participante: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank.
Dumitru Nancu a mai declarat că 30% din creditele luate pe Noua Casă sunt în intervalul 70.000-140.000 de euro.

Anul trecut plafonul acordat a fost de 2 miliarde de lei. Programul, inițial numit Prima Casă, a fost stopat în luna martie. A urmat regândirea lui în forma O familie, O casă, care nu a ajuns să fie funcțională efectiv la nivelul pieței, și apoi în versiunea Noua Casă, menită să susțină piața imobiliară în contextul crizei generate de pandemie.

Citește și: Imobiliare.ro lansează, în colaborare cu DSA Advisor, serviciul de brokeraj de credite ipotecare

Citește și: Crește numărul proiectelor certificate “green” în România. Peste 12.000 de case îndeplinesc principiile dezvoltării sustenabile

Citește și: INTERVIU: Nordis Mamaia – briza imobiliară de la malul mării ce pune România pe harta internațională a destinațiilor de lux din Europa

Citește și: TNI anunță calendarul evenimentelor imobiliare

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])