Gigi Nacev, Tempini România: Din cauza calificării slabe, angajații din construcții ajung să sară etape obligatorii

Criza forței de muncă din construcții este recunoscută, în ultimul timp, de tot mai mulți dezvoltatori imobiliari care au ajuns să spună că găsesc din ce în ce mai greu personal calificat pentru proiectele demarate. Slaba calificare a angajaților din construcții poate avea însă un impact destul de importat și asupra clientului final, mai ales în condițiile în care tehnologiile moderne, cu potențialul de a oferi rezultate bune cu mai puțin efort, nu sunt foarte des utilizate în România.

gigi nacev tempini cpi national 2019

„Tehnologiile moderne, care ușurează munca și duc la rezultate îmbunătățite, sunt relativ costisitoare și foarte puțin utilizate pe piața din România. Din păcate, trebuie să afirm că lipsa forței de muncă și mai ales slaba calificare a acesteia duce la renunțarea la anumite etape, care, conform specialiștilor, sunt obligatorii pentru obținerea unui rezultat corect”, ne-a declarat Gigi Nacev, CEO al companiei Tempini România, unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje.

Câteva exemple în acest sens ar fi, spune el, hidroizolația la fundație sau aplicarea diverselor materiale în mai multe straturi, conform recomandărilor producătorilor.

Mai mult, un procent corect pe care dezvoltatorii ar trebui să îl aloce, din prețul de producție, finisajelor ar trebui să fie de 5%-7% în cazul unui ansamblu rezidențial standard și să se ridice până la 10%-15% pe segmentul premium, în opinia lui Nacev.

„În România suntem mult sub aceste valori”, a ținut să menționeze CEO-ul Tempini România.

Gigi Nacev este unul dintre cei peste 20 de speakeri ai evenimentului Construiești Ușor, Inteligent, Bine (CUIB), care va fi organizat la București în perioada 29-31 martie.

CUIB va cuprinde trei zile cu 30 de conferințe și workshop-uri dedicate specialiștilor, celor pasionați de arhitectură și design interior, celor care vor să cumpere o locuință să își doresc să se afle cum se pot asigura că investiția pe care o vor face va fi una potrivită, dar și celor care plănuiesc construcția unei case.

CONSULTĂ AICI agenda completă a evenimentului anului în materie de arhitectură și design interior.

Imobiliare.ro este partener oficial al evenimentului CUIB. Biletele au fost puse deja în vânzare și sunt disponibile AICI.

Citește și: Vine sau nu criza în imobiliare? Opinia consultantului în management strategic care conduce unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje

Citește și: Cumpărătorul nu mai vrea doar o casă, ci sentimentul de „acasă”. Cum a evoluat piața finisajelor și care vor fi tendințele anului viitor, în opinia CEO-ului Tempini România

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])