One United Properties: „Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022.” Proiectele pe care compania le va finaliza în acest an

Compania estimează un profit net de 549 de milioane de lei în 2022.

One Floreasca City

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România estimează că în anul 2022 va finaliza dezvoltările rezidențiale One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista, proiecte ce vor contribui semnificativ la venitul net al companiei.

Mai mult decât atât, compania estimează că veniturile din chirii vor atinge valoarea de 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Totodată, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului, ceea ce va genera și mai multe venituri recurente în următorii ani.

„Suntem încrezători că 2022 va aduce încă un an puternic pentru piața imobiliară din România și pentru One United Properties și ne așteptăm ca businessul nostru să continue să crească într-un ritm bun. Semnalele macroeconomice globale indică creșteri ale ratei dobânzilor în 2022, încă un motiv pentru care credem, de asemenea, că acesta este un moment bun pentru a cumpăra proprietăți rezidențiale. Anul acesta vom finaliza patru noi dezvoltări rezidențiale și două noi dezvoltări comerciale și în același timp vorm investi și în proprietăți noi. Ca urmare, prevedem creșteri semnificative atât pentru vânzările rezidențiale, datorită creșterii numărului de dezvoltări finalizate și noi, cât și pentru veniturile din chirii. În paralel, vom continua investițiile în noi dezvoltări pentru a ne extinde portofoliul în România. Estimăm că vom investi 1,16 miliarde de lei în 2022, capital care va fi folosit exclusiv pentru a aduce valoare suplimentară pentru părțile interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Reprezentanții companiei One United Properties estimează venituri de 1,52 miliarde de lei și un profit net de 548,7 milioane de lei în 2022. Bugetul pe anul 2022, pe care Consiliul de Administrație One United Properties l-a adoptat la începutul lunii ianuarie urmează să fie supus aprobării în Adunarea Generală a Acționarilor, care va avea loc la finalul lunii aprilie.

Citește și: 2021 – anul cu tranzacții record pe piața terenurilor. Consultanții Colliers subliniază că s-au înregistrat tranzacții la valori rar văzute post-2008

Citește și: Indicele Imobiliare.ro: Creștere susținută a prețurilor apartamentelor în 2021. Evoluția la 12 luni în marile orașe

Citește și: TVA 5% pentru locuințe sub 140.000 euro. Cum va funcționa aplicarea cotei reduse?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])