Proiectul rezidenţial Cloud 9 din zona Aviaţiei a atins un grad de vânzare de 85%. Achiziționarea în scop locativ, în creștere

Grupul Akcent Development, prezent pe segmentele rezidențial și office ale pieței imobiliare bucureștene a vândut în primele opt luni ale anului 700 de unități dintr-un total de 820 de apartamente construite în cadrul proiectului Cloud 9 din zona Aviaţiei.

Lucrările de construcție la ansamblul din zona Aviației au fost derulate pe parcursul a doar doi ani

În intervalul iunie-august 2021 au fost tranzacționate un număr total de 102 apartamente cu o valoare totală de peste 10,5 milioane de euro + TVA. Potrivit analizelor realizate de dezvoltator se constată o creștere a solicitărilor de achiziție în scop locativ, în timp ce achizițiile cu scop investițional rămân la un nivel stabil. De asemenea dezvoltatorul anunță că potențialul de obținere a unui randament din închiriere de peste 9% pentru studiourile duble din cadrul proiectului a stârnit un interes deosebit în rândul investitorilor mici și medii.

Interesul crescut pentru achiziționarea în scop locativ se datorează poziționării strategice a complexului și al gradului ridicat de conectivitate cu punctele majore de interes.

„Ne bucurăm să observăm că obiectivele noastre stabilite la începutul anului în ceea ce privește vânzările din Cloud 9 sunt atinse și chiar depășite, ceea ce reconfirmă calitatea proiectului nostru într-un peisaj extrem de competitiv. Acest lucru ne determină să continuăm și mai hotărâți procesul de pre-dezvoltare a proiectelor noastre din zona de nord a Capitalei, convinși fiind atât de sustenabilitatea cererii de locuințe, cât și de atractivitatea proiectelor noastre,” a declarat Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development.

Începută în mai 2018, construcţia celor patru blocuri de apartamente a fost finalizată în totalitate într-un interval de doi ani. Proiectul cuprinde apartamente în 18 configurații cu suprafețe variind între 48 și 144 de metri pătrați, precum și trei penthouse-uri exclusiviste cu piscină privată care au fost tranzacționate.

Citește și: Cum au evoluat prețurile apartamentelor în septembrie 2021

Citește și: Un nou ansamblu de tip boutique, în centrul capitalei. Lucrările încep în 2022

Citește și: 425 de locuințe vândute în mini orașul Cosmopolis în primele 9 luni din 2021. Cererea pentru vile a explodat

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])