Marius Șchiopotă este în prezent unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați profesioniști de pe piața imobiliară din vestul țării. Alături de soția sa, Simona Șchiopotă, acesta a fondat și a condus în ultimii 20 de ani un brand puternic, ce a oferit consultanță unor mari investitori care au văzut din Timișoara o oportunitate de business. Povestea sa ne arată că nu trebuie să faci din start primii pași în real estate pentru a-ți construi o carieră încununată de succes, dar trebuie să dai dovadă de reziliență și să crezi în puterea lucrului bine făcut.
Fondatorul Hitch & Mosher a studiat filosofia și teologia la Roma, a lucrat în multinațională, a fost manager în industria media și de tipografie și a colaborat cu un grup care activa în domeniul telefoniei. Abia după ce a trecut prin toate aceste experiențe profesionale a decis împreună cu soția sa că este momentul pentru o schimbare.
„Ne-am întrebat ce să facem mai departe. Atunci m-am uitat cu atenție la ce generează cerere într-o manieră continuă, iar un domeniu de acest fel este cel al imobiliarelor. Chiar dacă piața are fluctuații, ea rămâne o necesitate clară pentru fiecare dintre noi”, a explicat Marius Șchiopotă în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB Timișoara 2025 care a reunit pentru dezbateri și networking aproape 300 de profesioniști din sectorul local de real estate.

Totul a început cu un birou micuț, dar poziționat central. Șchiopotă a urmat astfel sfatul mentorului său care spunea mereu că este vital să-ți desfășori businessul în plin centru, indiferent de ce costum ai purta sau de cât ar costa acesta.
„Simona era la birou, eu eram cu mașina pe teren. Culegea leaduri și mă suna”, și-a amintit fondatorul Hitch & Mosher despre începuturile familiei sale în imobiliare. „Prima tranzacție n-am făcut-o eu, a făcut-o ea cu puțin timp înainte să o nască pe fiica noastră cea mare. Îi datorez mult din ceea ce suntem. La fel de mult le datorez colegilor, celor care sunt astăzi aici, celor cu care am lucrat împreună până acum. Le sunt reconoscător”, a mai adăugat Șchiopotă.

20 de ani de lucruri făcute bine
Ca orice antreprenor, Marius Șchiopotă a pus o parte din valorile și din convingerile sale în afacerea sa. După 20 de ani, Hitch & Mosher a devenit un business prosper care are ca principali piloni de susținere puterea lucrului bine făcut și reziliența, indiferent de situație.
„Eu cred foarte mult în puterea lucrului bine făcut. Îmi este foarte greu să accept eșecul, îmi este foarte greu să accept înfrângerea. Țin neapărat să culeg fiecare oportunitate care mi se ivește în cale. E la fel de adevărat că mulți spun – mai oprește-te, doza ta de risc e mult prea ridicată. Aici mă temperează cei de acasă”, a spus Șchiopotă în cadrul evenimentului organizat de Imobiliare.ro.

El a recunoscut, totodată, că despre imobiliare nu se vorbește în familia sa doar la birou, ci și acasă, dar și că uneori perspectivele celor doi manageri Hitch & Mosher sunt unele contradictorii.
Nu este ușor să rămâi relevant într-o piață atât de dinamică, mai ales timp de două decenii, iar această reușită este o sursă constantă de mândrie pentru Șchiopotă. „Aniversarea a 20 de ani este un moment de mare bucurie, dar vine și cu responsabilități. Brandurile sunt în continuă schimbare, ele evoluează. Trebuie să te reinventezi, să apelezi la instrumente noi, să poți să te educi, să educi și să fii o prezență activă”, a explicat el.
Consultant, nu agent imobiliar
Fondatorul Hitch & Mosher a discutat în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB Timișoara 2025 și despre o modificare ce poate să schimbe percepția românilor despre importanța colaborării cu un specialist atunci când vor să cumpere, să vândă, să închirieze sau să facă o investiție imobiliară.
„Ar trebui să ducem foarte mult lucrurile în zona consultanței. Noi toți de aici din sală asta facem, oferim consultanță. O agenție are deja prin modul în care este perceput cuvântul o conotație negativă, de unde și percepția celor din piață despre noi care ne văd ca pe niște vânători, interpuși, intermediari. Când oferi consultanță și o faci bine, lucrurile se schimbă, percepția de schimbă”, a conchis Marius Șchiopotă.