Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar deținut exclusiv de Immofinanz AG demarează lucrările la primul său ansamblu din cartierul Berceni.

Evocasa Serenia (1)-1Sudul Bucureștiului este una dintre zonele în care dezvoltatorii imobiliari au construit masiv încă din perioada crizei economice. Dezvoltatorul imobiliar Adama, deținut exclusiv de Immofinanz AG, a decis să dezvolte primul său ansamblu post-criză în această zonă, care, alături de cartierul Militari, ilustrează cel mai bine adaptarea investitorilor în rezidențiale la noile realități aduse de criza economică: garsoniere și apartamente cu două camere cu prețuri care se încadrează în limitele programului guvernamental ”Prima Casă”.

Aceasta pare să fie și strategia Adama în zonă. Astfel, ”potențialii clienți vor avea la dispoziție o gamă largă de tipuri de apartamente și de suprafețe, fiecare unitate fiind atent compartimentată, iar spațiul eficient utilizat”, potrivit reprezentanților companiei. Suprafețele utile variază între 36 de metri pătrați pentru un studio și 63 de metri pătrați pentru un apartament de trei camere, prețurile pornind de la 39.900 euro (TVA inclus).

”După ce în anul 2012 compania a reluat dezvoltările post-criză cu faze noi de dezvoltare în proiecte deja existente, acesta este primul ansamblu rezidențial ridicat într-o zonă a orașului complet nouă pentru dezvoltator”, spun reprezentanții Adama, anunțând startul oficial al construcției pentru Evocasa Serenia, un ansamblu rezidențial complet nou format din 77 de unități, amplasat în cartierul Berceni din București.

Alina Necula (1)„Sudul Capitalei a cunoscut cea mai mare extindere rezidențială în ultimii trei ani, dar dezvoltările au avut loc mai ales în afara orașului. Cu acest nou proiect, Adama face primul pas înspre stabilirea unui etalon de calitate în zonă, similar cu ceea ce a reușit să realizeze până în prezent în cartierul Titan. Această nouă dezvoltare este în concordanță cu strategia noastră întrucât Adama are experiența, know-how-ul pieței și standardul de calitate pentru a porni un proiect complet nou”, declară Alina Necula (foto stânga), Head of Marketing & Sales Adama Group.

Alte pncte forte ale ansamblului ce urmează a fi edificat pe strada Aleea Terasei, reprezentanții dezvoltatorului enumeră proximitatea unei zone bine dezvoltate, având stația de metrou Piața Sudului la câteva minute distanță, precum și alte mijloace de transport în comun, bănci, unități de învățământ, centrul comercial Sun Plaza, spital și un loc de joacă.

Antreprenorul general al lucrării este PlastROM, companie românească cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor, care a finalizat până în prezent diverse clădiri de birouri, ansambluri rezidențiale, centre comerciale, în timp ce managementul de proiect este asigurat de Vitalis Consulting, companie cu care Adama a colaborat la toate proiectele sale post-criză.

„Sectorul rezidențial din România este una din cele mai importante ținte de pe radarul local al Adama întrucât acest segment cunoaște o creștere graduală în condițiile în care cererea de locuințe dedicată sectorului middle-market este insuficient acoperită. Începând cu ianuarie 2014, am derulat intern o analiză aprofundată a portofoliului comun de terenuri aparținând IMMOFINANZ și Adama pentru a-i stabili fiecăruia cea mai potrivită utilizare, iar pe terenul din cartierul Berceni lansăm prima dezvoltare ca urmare a acestei analize”, declară Laszlo Csiki, CEO Adama Group.

Harta Evocasa Serenia_det.Cu această nouă dezvoltare, investițiile post-criză realizate de Adama se apropie de 20 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Ansamblul rezidențial din cartierul Berceni este al treilea obiectiv investițional după cea de-a doua etapă de dezvoltare din Edenia Titan și Evocasa Optima – București (210 unități și o investiție totală de 14,1 milioane euro) și ultima etapă a Copou Bellevue – Iași (50 unități și o investiție de 1,7 milioane euro.

Compania a construit până în prezent peste 1.700 de apartamente și câteva zeci de mii de metri pătrați de spații comerciale și birouri, în cadrul a numeroase proiecte finalizate, printre care se numără, în București – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, în Ploiești – Evocasa Orizont, în Bacău – Evocasa Completa, în Brașov – Evocasa Viva, în Iași – Copou Bellevue. Numărul unităților vândute de către Adama se ridică la peste 1.200.

IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari şi investitori din România, cu un portofoliu de 82 de proprietăți, format în cea mai mare parte din clădiri de birouri și spații comerciale, estimat la 957,5 milioane de euro. România ocupă locul al treilea în portofoliul Grupului, cu o cotă de 14%, după Rusia, cu 25,1%, şi Austria, cu 19,3%.