Light Dark

CEO-ul Opus Land, dezvoltatorul ansamblului Cosmopolis, spune că a colabora, în mod exclusiv, cu o agenție imobiliară este ”cea mai eficientă modalitate de a te ocupa de marketing și vânzări”.

Ahmet Buyukhanli

În ianuarie 2013, compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania era desemnată agent exclusiv al Cosmopolis, ansamblu rezidențial situat în nordul Bucureștiului. La începutul acestui an, Opus Land, dezvoltatorul complexului, a anunțat investiții de 18 milioane de euro în construirea a 400 de locuințe plus infrastructura aferentă, ceea ce va duce totalul numărului de unități locative la 1.700.

” Am decis să alegem Coldwell Banker ca agent exclusiv al Cosmopolis deoarece sunt o companie profesionistă, cea mai mare companie de consultanță pe segmentul rezidențial. Ne-am stabilit împreună mai multe scopuri și obiective și consider că se achită foarte bine de îndeplinirea țintelor stabilite și asumate ”, spune Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land.

Concret, obiectivele stabilite în ianuarie anul trecut vizau dublarea numărului de locuințe vândute lunar, adică 13 unități locative tranzacționate în fiecare lună. Anul 2013 s-a încheiat cu un ritm de vânzare lunar de 21 de locuințe, la care se adaugă 70 de contracte de închiriere pe parcursul anului.

Și totuși, de ce nu a apelat Ahmet Buyukhanli la o echipă proprie de vânzări? ” Când ai o echipă internă, ai și salarii fixe în timp ce colaborarea cu un agent exclusiv presupune un model de plată exclusiv bazat pe rezultate, ceea ce duce la o eficiență mai ridicată. În plus, o echipă internă de vânzări nu este, în general, atât de bine conectată la piață, precum este o companie de talia Coldwell Banker – fie că vorbim de relațiile cu diferite bănci sau de prezența efectivă în piață, Coldwell Banker având numeroase birouri în București”, explică Ahmet Buyukhanli.

În plus, compania de consultanță imobiliară, care are 15 birouri în Capitală, nu percepe niciun comision din partea cumpărătorului, ceea ce este un avantaj pentru acesta din urmă.

Pentru acest an, obiectivul de vânzări din Cosmopolis, ansamblu în care locuiesc deja 2.300 de persoane, vizează tranzacționarea a 360 de locuințe.

CEO-ul Opus Land crede că vom asista în viitor tot mai des la acest tip de colaborare între dezvoltator și companiile de consultanță imobiliară. ”Este o decizie de business, specifică fiecărui dezvoltator, dar consider că este, de departe, cea mai eficientă modalitate de a te ocupa de marketing și vânzări. Luând în considerare aceste aspecte, da, s-ar putea să vedem tot mai des acest model de colaborare. Rezultatele nu depind însă doar de externalizarea acestor activități, fiind foarte importantă și compania aleasă pentru marketing și vânzări, externalizarea în sine nefiind îndeajuns pentru obținerea unor rezultate mai bune”, conchide Ahmet Buyukhanlis.