Light Dark

O agenție imobiliară din România vinde apartamente în Bitcoin, monedă virtuată tot mai populară la nivel mondial care a ajuns să valoreze în 2017 de la 5.000 de dolari la 15.000 de dolari și care se estimează că va depăși pragul de 30.000 de dolari în februarie 2018.

Apartamente vândute în Bitcoin

Cityland este o agenție imobiliară înființată în 2008, care face consultanță în domeniul imobiliar și tranzacții ale proprietăților din ansambluri rezidențiale noi, și oferă această facilitate cumpărătorilor în parteneriat exclusiv cu platforma de schimb Cryptocoin, specializată în schimbul de monedă convențională în criptomonedă.

În momentul de față prețurile apartamentelor pornesc de la 4bitcoin, echivalentul a circa 55.000 de euro, și vor fi actualizate în timp real.

“Întrucât am observant o creștere a numărului de români activi pe piața Bitcoin, dintre care majoritatea interesați de investiții imobiliare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-și compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piața imobiliară, ba chiar să achiziționeze proprietăți direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piață”, a declarat Paul Pop, partener Cilyland, într-un comunicat de presă emis de agenția imobiliară.

“Decizia de a implementa plățile prin criptomonedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia de către clienții români”, a mai explicat acesta.

Cumpărătorii care vor alege să facă achiziții imobiliare utilizând moneda virtuală Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de exchange.

Cityland gestionează operațiuni și portofolii imobiliare pentru dezvoltatori de pe piața locală și internațională, având peste 30 de ansambluri rezidențiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă. Printre acestea se numără Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence și Icon Residence.