Light Dark

Apartamente noi la prețuri cu până la 90% mai mari și zone unde chiar și 20 de potențiali cumpărători se “luptă”, pe fondul deficitului de ofertă, pe fiecare proprietate scoasă la vânzare. Așa poate fi rezumată, pe scurt, transformarea prin care a trecut Bucureștiul în ultimii cinci ani pe segmentul rezidențial nou.

În ciuda numeroaselor obstacole întâmpinate în această perioadă de jucătorii din real estate, de investitori, dar și de cumpărători, Capitala a continuat să se dezvolte și a ajuns să influențeze inclusiv progresul unor localități din periurban. Dezvoltatorii lucrează în momentul de față la aproximativ 21.300 de apartamente noi, acestea urmând să intre pe piața rezidențială bucureșteană în anii următori.

“Evoluția pieței rezidențiale în capitala unei țări încă în plin proces de dezvoltare, precum România, reflectă creșterea economică și urbanizarea accelerată. Cererea pentru locuințe moderne este în continuă creștere, pe fondul creșterii populației și a nivelului de trai. Piața imobiliară din București a avansat considerabil în condițiile în care am traversat două crize majore: covid, respectiv războiul din Ucraina. Bucureștiul va continua să se dezvolte accelerat și în perioada următoare, iar evoluția prețurilor va reflecta acest lucru. Sunt anumite semne de întrebare despre cum se vor dezvolta anumite zone din București și periurban, unde se construiesc preponderent locuințe mass-market, într-o piață unde prețul rămâne principalul criteriu de achiziție și statutul de proprietar este ridicat la rang de valoare națională, în condițiile în care funcția de locuire este lăsată aproape în exclusivitate în seama sectorului privat”, a declaratDaniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

CITEȘTE AICI analiza completă. Găsești detalii despre evoluția prețurilor, zonele unde cumpărătorii au cel mai mare număr de apartamente noi din care pot alege și cartierele cu cele mai bune perspective de creștere în viitorul apropiat.