ANCPI preia președinția Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a preluat președinția Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC) de la Oficiul Federal de Metrologie și Topografie din Austria.

ancpi presedintie pcc

Directorul general al ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu, a preluat însemnele de mandat în cadrul unui ceremonii organizate la Viena.

„ANCPI va exercita această funcție începând cu data de 1 ianuarie 2019, în contextul preluării de către România a Președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene (UE) pentru prima jumătate a anului viitor”, se explică într-un comunicat de presă emis de agenție.

„În calitate de președinte al PCC, ANCPI va stabili obiectivele mandatului, pe care le va promova, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea activității de cadastru desfășurate de către instituțiile specializate din țările UE”, adaugă reprezentanții ANCPI.

În plus, agenția va organiza la București Conferința și Întâlnirea Plenară a Comitetului Permanent al Cadastrului în Uniunea Europeană, evenimente ce vor pune în discuție impactul economic al cadastrului asupra societății.

Președinții PCC acționează în trio. Astfel, ANCPI va face parte din trio-ul România-Finlanda-Croația, celelalte două state urmând să dețină președinția Consiliului UE în a doua jumătate a anului viitor, respectiv în primul semestru al lui 2020.

PCC a fost înființat în anul 2002 cu misiunea de a crea un spațiu adecvat promovării activităților de cadastru din UE și pentru propunerea unor strategii și inițiative comune pentru a obține o mai bună coordonare între diferite sisteme de cadastru europene și utilizatorii acestora.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])