Imobiliare Hub 2022 – peste 800 de participanți în 3 orașe din țară. Comunitatea profesioniștilor în imobiliare mai puternică și mai unită ca niciodată

Evenimentele regionale Imobiliare Hub au avut loc în Cluj Napoca, Oradea și Timișoara. Au fost prezenți peste 800 de specialiști în domeniul imobiliar.

Peste 800 de profesioniști din piață au participat în cadrul evenimentelor Imobiliare Hub, interesați spre a înțelege cât mai bine cosumatorul și modul în care evoluează piața imobiliară. Primele evenimente organizate de Imobiliare.ro, în format fizic, după doi ani de pandemie (timp în care acestea au fost organizate on-line), scot la lumină o comunitate tot mai mare, care crește în forță, într-un domeniu ce merge înainte, îndiferent de etapele sociale pe care omenirea le traversează.

Agențiile și dezvoltatorii imobiliari, prezenți la eveniment, au arătat modul în care piața s-a transformat după o perioadă lungă de pandemie. La Cluj Napoca, evenimentul a adunat peste 400 de participanți interesați atât de analizele speakerilor, între care dezvoltatori ai unor proiecte sustenabile, precum Colina Nouă, reprezentanți ale unora dintre cele mai puternice agenții imobiliare din piață, precum și nume cunoscute din arhitectura românească.

S-a pus un accent deosebit atât pe modul în care se vor dezvolta principalele centre regionale și importanța proiectelor de regenerare urbană. Mai mult decât atât, arhitectul Șerban Țigănaș a accentuat importanța colaborării dintre arhitecți și comunitatea profesioniștilor în imobiliare, în contextul în care agenții imobiliari sunt intermediari ai locuințelor proiectate de arhitecți, și consumatorii finali.

Foto: Arh. Șerban Țigănaș

Piața imobiliară este dinamică și într-o continua transformare. Concluziile arată că în ultima perioadă, cererea pentru proprietăți imobiliare de vânzare a înregistrat o scădere, dar indicatorii arată o diminuare a ofertei și o creștere a prețului, așadar nu se poate considera o piață imobiliară în scădere.

De altfel, pe piața de vânzări este nevoie în continuare de livrarea de proprietăți noi care să echilibreze cererea cu oferta pieței. În ceea ce privește ritmul de vânzare, este așteptată pe termen scurt și mediu o încetinire a ritmului de vânzare și o scădere a numărului de tranzacții.

Foto: Andreea Popa – analist Imobiliare.ro

Liderii din real estate au analizat piața și modul în care aceasta va evolua sub impactul evenimentelor sociale. Astfel că una dintre temele dezbătute de către invitații panelului Răzvan Cuc (președinte RE/MAX România), Daniel Simionaș (director Colina Nouă), Ioana Oltean, Managing Partner în cadrul agenției Napoca Imobiliare și Cătălin Priscorniță (CEO Blitz), a fost chiar Piața imobiliară în contextul crizei din Ucraina.

Evenimentele regionale Imobiliare Hub, continuă în toamnă cu alte 5 evenimente la Sibiu, Brașov, Iași, București și Craiova.

Citește și: Piața imobiliară încotro? Provocările domeniului dezbătute în cadrul evenimentului Imobiliare.ro Hub Timișoara

 

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])