Light Dark

Ministerul Culturii a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune în cazul monumentului Casa memorială Ion Mihalache din Argeș.

conacul mihalacheArtmark Historical Estate aduce la cunoștința publică faptul că Ministerul Culturii a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune în cazul monumentului Casa memorială Ion Mihalache din Argeș, clasat în grupa B a Patrimoniului Național. Oferta refuzată a avut valoarea de 50.000 euro.

Începând cu momentul recepționării refuzului Ministerului Culturii de a exercita preempțiunea statului la cumpărarea monumentului istoric, Artmark Historical Estate, în al cărui portofoliu se află proprietatea, poate legal proceda la punerea acestuia în vânzare, prin licitație, concurs de oferte sau prin tranzacție privată.

Casa Memorială Ion Mihalache reprezintă astăzi un ultim artefact de rememorare al marelui om politic. Ion Mihalache a pus bazele Partidului Țărănesc (decembrie 1918), al cărui președinte a fost până în 1926. Colaborarea și fuziunea cu Partidul Național Român condus de Iuliu Maniu avea să propulseze noua structură politică (Partidul Național Țărănesc) la conducerea Regatului. După venirea la putere a comuniştilor, Mihalache a fost arestat în lotul Maniu și condamnat la închisoare pe viață.

Alegerea acestei reședințe de către Ion Mihalache nu este întâmplătoare. Aflată la doar 20 de kilometri nord de Topoloveni, locul de naștere al lui Mihalache, casa prezintă totodată și un specific față de care politicianul resimțea afinități puternice – tradiția. După 1947, proprietatea a intrat în posesia statului comunist.

Artmark Historical Estate este deschisă spre a colabora cu agenți și brokeri imobiliari. ”Lucrăm cu brokeri independenți sau cu agenții, avem niște colaborări foarte bune pe anumite zone din țară, cu niște brokeri foarte serioși, pe această nișă în care încercăm să formăm și să profesionalizăm piața. Avem colaborări permanente și punctuale: un broker poate să aducă către noi o proprietate sau un client”, explică Constantin Prisecaru, CEO Artmark Historical Estate.

Aflați mai multe despre oportunitățile de colaborare cu Artmark Historical Estate din link-ul de mai jos.