Prime Kapital contractează un credit verde în valoare de 125 milioane euro pentru un portofoliu de șase centre comerciale

Dezvoltatorul, investitorul și operatorul imobiliar Prime Kapital a finalizat o finanțare verde în valoare de 125 milioane de euro acordată de un club de bănci, în cadrul structurii joint-venture deținute împreună cu MAS plc, investitor imobiliar listat la Bursa de la Johannesburg.

Dambovita Mall

Finanțare va contribui la susținerea dezvoltării a cinci centre comerciale recent deschise în România și un al șaselea în curs de dezvoltare. Acestea sunt: Centrul comercial deschis de Prime Kapital în Zalău, Dâmbovița Mall (în Târgoviște), Centrul comercial Sepsi (în Sfântu Gheorghe), Centrul comercial Bârlad, Centrul comercial Prahova (în Ploiești), precum și proiectul în curs de dezvoltare, Alba Iulia Mall.

 “Suntem încântați de finalizarea acestei tranzacții semnificative pe piață, privind finanțarea unui portofoliu de centre comerciale recent deschise în România. Apetitul de finanțare al băncilor locale și internationale pentru acest tip de tranzacție a fost unul important și încurajator. Credem că sprijinul financiar primit din partea comunității bancare reprezintă o validare a strategiei investiționale de retail a Prime Kapital, care se bazează pe investiții comerciale verzi, diversificate geografic și sustenabile, cu un puternic impact asupra dezvoltării comunității locale”, susține  Johan de Lange, Partener Prime Kapital.

Cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank Bank în calitate de aranjori principali mandatați şi finanţatori, facilitatea de 125 milioane de euro  se adaugă celorlalte linii de finanțare pe termen lung existente, accesate de Prime Kapital cu scopul finanțării dezvoltării proiectelor, se arată în comunicatul de presă transmis.

 

 

 

 

 

 

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])