Light Dark

Faimosul zgârie-nori Chrysler Building din metropola americană New York a fost scos la vânzare.

cladirea chrystler building new york

Lucrările de construcții pentru clădirea cu 77 de etaje și cu o înălțime de 319 metri, incluzând structura decorativă finală și antena, au fost demarate în 1928 în Manhattan și finalizate în 1930.

Chrysler Building a fost, de altfel, cea mai înaltă clădire din lume la inaugurare, fiind însă devansată în top 11 luni mai târziu de Empire State Building, un alt zgârie-nori emblematic din New York. Aceasta este, în prezent, a opta cea mai înaltă clădire din orașul american.

chrystler building

Acest zgârie-nori, conceput în stil Art Deco și proiectat de arhitectul american William Van Alen, este deținut, în prezent, de Consiliul de Investiții Adu Dhabi și de Tishman Speyer Properties. Reprezentanții consiliului ar fi plătit, în 2008, suma de 800 de milioane de dolari pentru o participație de 90% la Chrysler Building.

Clădirea dispune, în interior, de o suprafață de 111.201 mp și are 32 de lifturi.

interior chrystler building

Potrivit Reuters, de marketarea clădirii ar urma să se ocupe compania CBRE.

Deși este o clădire emblematică, Chrysler Building concureză, la ora actuală, pentru chiriași cu clădirile de birouri moderne, concepute special pentru gusturile actuale. Costurile de mentenanță și de îmbunătățire pentru acest zgârie-nori vechi de aproape 90 de ani s-ar putea număra printre factorii ce ar putea afecta prețul său de vânzare, care, de altfel, nu a fost anunțat oficial până acum.