Sfatul medicului pentru agenții imobiliari. Cum ne protejăm de coronavirus?

Să lucrezi ca agent imobiliar înseamnă prin definiție să te întâlnești zilnic cu diverși potențiali clienți, cumpărători, proprietari sau dezvoltatori, să organizezi vizionări, prezentări de tip open house sau alte meeting-uri cu parteneri de afaceri și investitori, motiv pentru care cei care practică această meserie se pot expune, în momentul de față, involuntar riscului infectării cu coronavirus (COVID-19).

În contextul răspândirii virusului la nivel național, în special în orașe mari precum Timișoara sau București, îți punem la dispoziție câteva recomandări venite din partea medicului care îți pot fi utile în munca de zi cu zi, te pot ajuta să te protejezi și să ai grijă de cei din jurul tău și pot susține demersurile sistematice făcute de autorități în ultimele zile pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Evitarea contactului direct cu alte persoane și rezolvarea cât mai multor lucruri prin intermediul e-mail-ului este primul pas pe care ar trebui să îl facă agenții imobiliari. „Să rezolve lucrurile pe mail până la un anumit stadiu, abia după aceea să organizeze întâlniri”, ne-a declarat Rodica Tănăsescu, vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

„Să se spele extraordinar de bine pe mâini, să aibă la ei batiste dezinfectante, șervețele umede, să șteargă și clanța sau să apuce clanța cu șervețelul dezinfectant. La fel și la ieșire. Să se spele pe mâini de fiecare dată când ies dintr-un sediu și să respecte toate regulile de igienă, inclusiv acasă – să se descalțe la ușă, pe un prosop umed pe care pun puțin dezinfectant”, îi mai sfătuiește medicul pe agenții imobiliari în contextul epidemiei de coronavirus.

Tănăsescu oferă și câteva clarificări cu privire la șervețelele umede dezinfectante pe care ar trebui aceștia să le folosescă la întâlniri sau vizionări. Astfel de produse ar trebui să aibă în componență cel puțin 65% alcool.

„Spirtul nu este bun de nimic. Să aibă în geantă șervețele dezinfectante – Igienol, Dettol și așa mai departe – deschid ușa cu șervețelul, o închid cu șervețelul”, a mai spus ea.

Desigur, agenții imobiliari trebuie să evite să dea mâna cu persoanele cu care interacționează sau să aibă orice alt tip de contact direct cu acestea, precum sărutul pe obraz sau pe mână.

În plus, medicul a făcut și o serie de recomandări utile pentru acasă. „Să își facă duș cu apă fierbinte în fiecare zi, să se spele pe mâini cât mai des și atunci când spală hainele să pună niște Vanish sau Dettol pentru haine în mașina de spălat”, ne-a mai explicat vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

În România au fost confirmate, până la ora publicării acestui articol, 48 de infecții cu coronavirus, cele mai multe în Capitală. La nivel național, sunt în carantină instituționalizată 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID-19.

În acest context, Imobiliare.ro a anunțat amânarea evenimentelor CPI Național 2020, care ar fi urmat să fie organizate în intervalul 1-3 aprilie, până pe 9-10 iunie.

Sursă infografic: Ministerul Afacerilor Interne

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. „Nu este doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta împotriva coronavirusului”, a declarat directorul general al OMS.

În total, circa 118.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, iar peste 4.200 de oameni au murit.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])