Studenții se întorc în București. Care sunt cele mai atractive zone pentru cei aflați în căutarea unei chirii

În regiunea București-Ilfov funcționează 33 de universități la care sunt înscriși circa 127.500 de studenți. Numărul mare de tineri care vin din provincie pentru noul an universitar va transforma luna septembrie într-una de foc pe piața chiriilor din Capitală. Iată care sunt zonele în care aceștia își doresc să se mute și ce le face atât de atractive.

top zone chirii studenți

Chiar dacă nu se află în imediata vecinătate a unui pol universitar, zona Dristor este cea mai căutată de studenții, spun reprezentanții Salonului Imobiliar București pe baza informațiilor primite din partea celor 50 de agenții expozante care vor participa la evenimentul ce va fi organizat la Palatul Parlamentului în perioada 7-9 septembrie.

Aici garsonierele pot fi închiriate cu prețuri cuprinse între 230-240 de euro, iar prezența în zonă le oferă tinerilor mai multe beneficii, precum accesul facil la două dintre magistralele de metrou (M1 Dristor -Pantelimon și M3 Preciziei Anghel-Saligny) ce conectează toate punctele majore de interes ale orașului și apropierea față de două mall-uri (ParkLake Shopping Center și București Mall),

Pe locul al doilea în clasament se află zona Grozăvești-Politehnică, un pol universitar unde găsim Universitatea Politehnică și mai multe facultăți din cadrul Universității din București, alături de Complexul Studențesc Regie și Complexul Studențesc Leu.

Din această zonă ajungi rapid la Gara de Nord și ai acces la mall-ul AFI Palace Cotroceni și la Parcul Grozăvești. În plus, Grădina Botanică se află și ea în apropiere.

Chiriile ajung aici în cazul garsonierelor să fie cuprinse între 250-290 de euro.

Zona ultracentrală a orașului, Unirii-Universitate-Romană, ocupă poziția a treia în top și este, de altfel, cea mai scumpă. Studenții pot închiria garsoniere la prețuri cuprinse între 290-310 euro.

Aici găsești Universitatea din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice, trei dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Capitală.

Dacă se mută în această zonă, studenții au în apropiere cafenelele, cluburile și restaurantele din Centrul Vechi, dar și Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai frumoase din București. În plus, ei au acces la trei stații de metrou.

Pe locul al patrulea în clasamentul Salonului Imobiliar București găsim zona Timpuri Noi. Și aici studenți plătesc chirii mai mari, între 280-300 de euro pentru garsoniere, dar dispun și de bugete lunare peste medie.

În imediata apropiere a stației de metrou Timpuri Noi sunt grupate trei universități private – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Universitatea „Nicolae Titulescu” și Universitatea „Titu Maiorescu”.

Zona le oferă tinerilor apropiere atât față de Parcul Tineretului, unul dintre cele mai mari din București, cât și față de Centrul Vechi.

Ultimul loc în topul celor mai căutate zone de către studenți este ocupat de Eroilor – Știrbei Vodă unde garsonierele pot fi închiriate cu 255-280 de euro.

Aici găsim Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Universitatea Națională de Apărare.

Studenții beneficiază de acces la stația de metrou Eroilor dacă se mută în această parte a orașului și au în apropierea casei mai multe parcuri.

Imobiliare.ro este parter media principal al Salonului Imobiliar București.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])