Light Dark

În momentul de față, datorită scumpirii materialelor de construcții, prețul apartamentelor a înregistrat creșteri mari. Pe fondul acestor schimbări, constructorii și dezvoltatorii anunță că mai urmează un nou val de scumpiri al locuințelor, după care, în vară, piața imobiliară va reveni la normal.

Scumpirea galopantă a materialelor de construcții a dus la scumpirea locuințelor. Astfel prețul locuințelor a înregistrat o creștere de 5 până la 7%, în cazul dezvoltatorului Nordis Group, povestește Florin Poștoacă, Sales Manager al grupului, în interviul acordat pentru emisiune imoExpert.

“Începând cu luna iulie prețurile materialelor de construcții au început să crească destul de mult. Este absolut normal ca prețul materialelor să se răsfrângă în prețul apartamentelor. Din ce am estimat noi, acum am ajuns la o creștere de 5 – 7 %”, declară Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Grup.

Reprezentantul Nordis susține că în ciuda scumpirii materialelor, prețurile apartamentelor rămân scăzute, însă la final de an, ele ar putea să crească până la 15%.

“Creșterea este destul de mare pentru prețurile materialelor de construcții doar că această creștere nu se răsfrânge la un nivel atât de mare, încă, în prețul de vânzare dar cred că se va vedea la sfârșit de an, sau începutul anului viitor, cand ne vom duce până la aproximativ 10 – 15% la prețul apartamentelor,” susține Florin Poștoacă.

Ediția completă a emisiunii imoExpert din luna septembrie poate fi urmărită aici.

Chiar și în acest context, pe piața imobiliară, cererea pentru locuințe rămâne una foarte ridicată, ca urmare a creșterii puterii de cumpărare a oamenilor. De asemenea, reprezentantul Nordis Group a ținut să sublinieze că în urma analizelor realizate, prețurile din România rămân la un nivel scăzut față de piețele din Vestul Europei.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată de vânzătorii de locuințe din România s-a majorat cu 2% în august față de iulie 2021, de la 1.478 la 1.508 euro pe metru pătrat util. Astfel, cinci dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au înregistrat evoluții pozitive la acest capitol, cel mai mare avans având loc în București, iar cel mai mic, în Timișoara. Excepția de la regulă este reprezentată de Cluj-Napoca, unde pretențiile proprietarilor s-au diminuat ușor, pe fondul unei scăderi pe segmentul rezidențial nou.

Citește și: Ce s-a mai întâmplat cu prețurile apartamentelor în august 2021. Cluj-Napoca, la polul opus de Capitală