Light Dark

Investitorii imobiliari mizează pe imobilele cu șarm arhitectural și statut de monument istoric, poziționate în zonele centrale ale capitalei.

Clădirea achiziționată de One United Properties este situată în strada Georges Clemenceau nr. 2 din București

Clădirile istorice care în trecut au găzduit ambasade, bănci sau centre culturale, devin tot mai atrăgătoare pentru investitorii imobiliari care vor să le reabiliteze și să le schimbe destinația folosirii lor în clădiri de birouri sau ansambluri rezidențiale de tip boutique. Este și cazul dezvoltatorului imobiliar One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, care tocmai a anunțat achiziționarea unei clădiri istorice din București.

Aceasta este prima dezvoltare a One United Properties care include renovarea unui monument istoric

Clădirea achiziționată este situată în strada Georges Clemenceau nr. 2 din București, lângă Ateneul Român și va fi denumită One Athénée. Valoarea tranzacției pentru clădire se ridică la 4,9 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 21 milioane de euro.
Totodată dezvoltatorul a ținut să sublinieze că imobilul istoric nu va fi singura achiziție de acest gen, iar pe viitor intenționează să continute investițiile în scopul regenerării patrimoniului cultural.

„Ne bucurăm de încheierea acestei tranzacții pentru o clădire cu o istorie aparte. În centrul orașului București există un număr important de clădiri istorice, abandonate și care necesită îmbunătățiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltări vrem să readucem clădirii aprecierea de odinioară, adaptată noii realități. Obiectivele noastre pe termen lung au în vedere și astfel de dezvoltări, deoarece vrem să ne aducem contribuția la protejarea și regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucureștiului,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Imobilul, clasificat ca monument istoric urmează să fie complet renovat

După finalizarea procesului de restaurare, locația va găzdui un spațiu comercial exclusivist la parter și primul etaj. La etajele superioare vor fi amenajate zece apartamente de lux cu vedere spre Ateneul Român.

Citește și: H Victoriei 139, proiectul rezidențial premium de tip boutique localizat pe Calea Victoriei, a primit certificatul de edificare

Citește și: Începe seria evenimentelor #CPIRegional2021 cu noi destinații pe harta României. Află când ajunge Caravana în orașul tău