Light Dark

În cel de-al treilea trimestru al acestui an, tranzacțiile din piața imobiliară au cunoscut un trend ascendent în ciuda creșterii prețurilor pe fondul scumpirii materialelor de construcții. 

Potrivit lui Costin Munteanu, fondator al agenției imobiliare Habitat Group Estate,restricțiile impuse de pandemie au modelat nevoile posibililor cumpărători, care sunt în căutarea unor locuințe aflate într-un stadiu avansat de finalizare, ce beneficiază de curte sau grădină. Prioritizarea acestor nevoi vine ca urmare a posibilelor restricții anunțate odată cu cel de-al patrulea val pandemic.

Analizând piața imobiliară din sudul capitalei, reprezentanții Habitat Group Estate, afirmă că, spre deosebire de trimestrele anterioare, începutul celui de-al patrulea trimestru surprinde piața imobiliară printr-o încetinire a vânzărilor, generată de incertitudinea produsă de noul val al pandemiei. Ceea ce îi determină pe clienți să intre în expectativă în ceea ce privește achiziționarea unui imobil sau a unui credit bancar. După părerea specialiștilor „piața va continua trendul ascendent, o astfel de poziționare a clienților din piață în momentul de față este normală, dată fiind situația actuală. Cel mai probabil, odată cu stabilizarea măsurilor luate de autorități, cumpărătorii vor demara formalitățile de a achiziționa bunuri imobiliare.”

Cu privire la evoluția prețurilor imobilelor, reprezentanții Habitat Group Estate susțin că prețurile vor putea crește în ultimul trimestru al anului curent, dar și la începutul anului viitor, având în vedere faptul că dezvoltatorii imobiliari pun accent pe siguranța construcțiilor, menținerea calității și creșterea calității finisajelor interioare.

sursa foto: site Cavar Residence

Habitat Group Estate, companie premiată în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare la categoria Agenția nouă a anului 2020 în România, deține un bogat portofoliu de proiecte rezidențiale, iar în exclusivitate colaborează cu Cavar Residence, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din sudul capitalei. Proiectele Cavar excelează prin calitatea construcțiilor, atenția la detalii, dar mai ales prin amplasarea lor în imediata apropiere a principalelor artere din sectorul 4. Pe lângă proiectele finalizate, Cavar Residence are în plan dezvoltarea de noi ansambluri rezidențiale inovatoare, atât prin design, cât și prin facilitățile pe care le va asigura viitorilor locatari.