Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat la Bursa din Tel Aviv.

Hagag Development Europe unul dintre ce mai activi investitori și dezvoltatori imobiliari din România, implicat în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului, s-a listat la Bursa din Tel Aviv, după derularea unei oferte publice inițiale de vânzare pentru un procent de 25% din acțiunile companiei prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro. Capitalizarea anticipată a companiei a depășit 112 milioane de euro.

Compania a finalizat primele două luni de tranzacționare și raportează o creștere de 43% în valoarea acțiunilor, de la data listării și până în prezent

Potrivit reprezentanților companiei, în perioada activă, 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituționali și de retail, aceștia dovedind interes pentru organizație și pentru proiectele din România, încă din prima zi de tranzacționare. La încheierea ofertei, prețul final per acțiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 lei).

„Am deschis piața din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligațiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă față de investitorii internaționali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambițioase pentru București și ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât și din cel al segmentelor de piață reprezentate, iar capitalul tranzacționat până acum și accesul propriu-zis la piața de capital internațională ne vor susține în ceea ce privește creșterea volumului și dimensiunea proiectelor viitoare.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar Hagag Development Europe.

Compania a început tranzacționarea în data de 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În doar două luni de la listare, prețul acțiunilor a crescut cu peste 43%, depășind în prezent 1,470 ILS (1,95 lei).

Citește și: Arhitecții oferă date despre viitorul construit din România. Top 5 județe de investiție după ponderea numărului total al dovezilor înscrise în 2020

Citește și: Piața rezidențială din sudul capitalei în continuă creștere