Light Dark

Jucătorii din real estate nu ar trebui să fie atât de îngrijorați de zvonurile conform cărora piața ar urma să fie lovită de o criză semnificativă. Motivul? De imobiliare este nevoie oricând, iar profesioniștii care își cresc afacerile corect chiar atunci au oportunitatea de a câștiga cei mai mulți bani, este de părere Răzvan Caliță, managing partner în cadrul agenției Coldwell Banker Alpin din Brașov.

razvan calita coldwell banker alpin cpi national 2019

“Eu am învățat că imobiliarele se fac și pe criză de război. Nu trebuie să ne fie frică de această criză, atunci se fac banii cei mai mulți, atunci rămân cei mai puternici, care, chiar și pe timp de boom imobiliar, și-au văzut de business și și-au crescut business-ul într-un mod profesionist”, a declarat Răzvan Caliță în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

Acesta a mai menționat că prețul mediu de vânzare din Brașov a crescut în ultimii ani. Dacă în 2016 acesta era de 980 de euro/mp, un an mai târziu a ajuns la 1.040 de euro/mp pentru ca în 2018 să crească până la nivelul de 1.110 euro/mp.

Caliță a declarat în cadrul evenimentului că Brașovul dispune, în plus, de o poziție geografică privilegiată și de un potențial turistic fantastic, peste 1,2 milioane de turiști vizitându-l pe parcursul anului trecut.

“În momentul de față, pe zona centrală și semicentrală nu avem ce livra”, a mai menționat reprezentantul Coldwell Banker Alpin, adăugând că din punctul său de vedere prețurile nu au cum să mai scadă, cel mult pot stagna.

Răzvan Caliță a explicat publicului prezent în prima zi de CPI Național 2019 că 90% dintre proiectele dezvoltate în Brașov se vând off-plan sau în diferite stadii intermediare și că există destul de mulți investitori care au încredere să cumpere astfel de locuințe.

“Randamentele pentru anumite proiecte centrale și semicentrale sunt undeva la 30%-40%, iar media pe care poate să o obțină un astfel de investitor este de cel puțin 10%”, a mai spus el.

La CPI Național 2019, Răzvan Caliță a participat ca speaker în panelul dedicat liderilor locali în real estate, moderat de jurnalistul Andrei Panait. La discuții a luat parte și Daniel Tudor (The Concept), alături de Andreea Parti (RE/MAX Choice), Ciprian Iovu (Inter Imobiliare), Cătălin Priscorniță (Blitz), Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher) și de David Grigorescu (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România).

Citește și: Daniel Tudor, The Concept – „S-a îmbolnăvit lumea de criză. Personal, văd stabilitate”

Citește și: Cum vede un specialist, cu 23 de ani de experiență, piața imobiliară din Iași?