Ringier România achiziționează în totalitate Imobiliare.ro și îl numește CEO pe Dan Puică

La patru ani după preluarea pachetului majoritar de acțiuni ale Imobiliare.ro, Ringier România a achiziționat restul de acțiuni de la cei trei fondatori, Adrian Erimescu, Ciprian Gheran și Radu Andrei. Ringer România devine astfel singurul proprietar al portalului numărul 1 în imobiliare care listează mai mult de 120.000 de proprietăți și are peste 1,7 milioane de vizitatori unici pe lună. Ca parte a tranzacției și conform înțelegerii inițiale cu fondatorii, Ringier numește un nou CEO în persoana lui Dan Puică.

Adrian Erimescu, co-fondator și CEO al Imobiliare.ro: “A fost o experiență incredibilă să construim o super echipă și cel mai important portal de imobiliare din România. Suntem recunoscători tuturor membrilor echipei și companiei Ringier. Finalizarea tranzacției este o veste excelentă pentru întreaga echipă și pentru toți clienții Imobiliare.ro. Compania va fi astfel în poziția să își dezvolte în continuare serviciile, bazându-se pe experiența internațională și know how-ul grupului Ringier. Pentru toți clienții și partenerii noștri achiziția a 100% din acțiuni de către Ringier se va traduce în performanțe încă și mai bune ale portalului Imobiliare.ro care își va consolida poziția de lider adresând din ce în ce mai multe persoane interesate în tranzacții cu case sau apartamente. După patru ani în care am lucrat alături de Ringier, pot să-i asigur pe toți că aceasta este cea mai bună soluție pe care eu și partenerii mei co-fondatori ne-am fi putut-o imagina. După 20 de ani la Imobiliare.ro a venit acum momentul să predau acest business succesorului meu”.

Robin Lingg, Head of Global Marketplaces la Ringier AG: “Fondatorii Imobiliare.ro, împreună cu excelenta lor echipă, au construit un produs cu înalte performanțe și cu potențialul de a aduce la un cu totul alt nivel de digitalizare business-ul de imobiliare din România. Cu ajutorul investițiilor noastre adiționale accelerăm acest proces și întărim compania. Vom crea valoare adăugată prin extragerea sinergiilor dintre Imobiliare.ro și celelate produse din portofoliul nostru din Europa, Asia și Africa. Aș vrea să le mulțumesc celor trei fondatori pentru încrederea și imensul suport pe care ni le-au acordat în acești ani și pentru foarte buna cooperare. Ne-am întâlnit ca parteneri de afaceri și ne despărțim ca prieteni”.

Pe 7 septembrie, Dan Puică va prelua oficial, de la Adrian Erimescu, poziția de nou CEO al Imobiliare.ro. Adrian va rămâne în următoarele luni, împreună cu echipa de management, alături de Dan în procesul de tranziție.

Dan Puică (37) este un manager cu experiență și rezultate semnificative în sectorul marketplace-urilor digitale. A condus cu succes, din poziția de CEO, platforma de recrutare Bestjobs.eu și a fost managerul secțiunii de imobiliare a OLX România, precum și Directorul Financiar al grupului. Înainte de a intra în business-ul digital, Dan a lucrat în domeniul finanțelor pentru companii ca UTI Group și KPMG România. Este licențiat al ASE București.

Dan Puică: “Sunt onorat și foarte motivat să mă alătur echipei Imobiliare.ro care în ultimii 20 de ani nu numai că a construit cel mai bun portal de imobiliare din România dar a și contribuit esențial la dezvoltarea pieței imobiliare în general. Sunt nerăbdător să construiesc mai departe pe această fundație și să contribui la consolidarea Imobiliare.ro în poziția deja câștigată de numărul 1 în business-ul digital de imobiliare în România. Împreună cu o foarte experimentată echipă și cu puternicul sprijin al Ringier Group mă voi concentra pe întărirea puterii inovative a Imobiliare.ro în paralel cu focusul pe execuția operațională a inițiativelor care au făcut din Imobiliare.ro o companie de top”.