Light Dark

Compania germană care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam și a combinat-o cu designul modern a deschis primele două case de prezentare din România, în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei.

Georg Huf, Managing Director HUF HAUS„Huf Haus reprezintă mult mai mult decât o afacere, este o moștenire transmisă în familia noastră începând din anul 1912. Ambele case pe care le-am construit în România sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă Huf Haus și pentru sentimentul oferit: a trăi în armonie cu natura. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără un partener puternic și fără conceptul propus de Dumbrava Vlăsiei, care este în linie cu viziunea Huf Haus și ne ajută să intensificăm experiența generată de casele noastre”, a declarat Georg Huf (foto), managing director Huf Haus.

Modelul de casă Huf Haus Art 5, într-o culoare albă atemporală, oferă un spațiu de locuit de aproximativ 295 de metri pătrați, disponibil pe două niveluri, parter și un etaj, și reprezintă stilul clasic Fachwerk. Subsolul, cu o suprafață suplimentară de 145 de metri pătrați, include camera tehnică, un spațiu de depozitare și o cramă, în timp ce la parter se găsesc livingul și zona de dining, bucătăria și o cameră de studiu, mobilate cu piese concepute și produse de StilART, companie soră a Huf Haus. La etaj sunt două dormitoare, două dressinguri, un living și o saună.

„Prin Dumbrava Vlăsiei am dorit să construim un proiect rezidențial unic, având avantajul unei locații minunate, în mijlocul naturii și totuși aproape de București. De aceea, Huf Haus a fost o alegere firească atunci când am decis să fie primul partener în scrierea acestei povești pe care am început-o împreună. Pe lângă opțiunile arhitecturale remarcabile, Dumbrava Vlăsiei oferă, de asemenea, o infrastructură excelentă și zone de agrement, fiind o oază în apropierea orașului, o evadare din zgomotul urban chiar în inima pădurii. Proiectul este potrivit pentru tineri adulți, familii cu copii și pentru toți cei care doresc să se reconecteze cu natura”, a adăugat Rey Muraru, Director Loreco Investments, dezvoltatorul proiectului Dumbrava Vlăsiei.

Modelul de casă Huf Haus modum: 8:10, cu o culoare gri închis specifică, ocupă peste 175 de metri pătrați la parter și etaj, cu mobilier realizat special pentru aceasta de către StilART, în linii clare și puternice care se potrivesc perfect elementelor structurale ale arhitecturii de tip post-and-beam. Designul interior este completat de piese de mobilă exclusiviste, produse de B&B Italia. Livingul, zona de dining, bucătăria și camera de studiu se află la parter, în timp ce etajul găzduiește un dormitor matrimonial generos, care dispune de un dressing, împreună cu o cameră de oaspeți adițională, ce poate fi folosită și ca dormitorul copiilor. De asemenea, ambele case au garaj, construit în același stil cu al celor două clădiri.

Casele au încorporate cele mai recente tehnologii, ce le transformă în locuințe inteligente. Tehnologia KNX oferă utilizatorului posibilitatea de a-și ajusta consumul de lumină, căldură, aer proaspăt și obloanele, crescând și mai mult eficiența energetică a casei.

O altă inovație Huf Haus este constituită de sistemele de încălzire din fiecare locuință. Casa ART 5 are o pompă geotermală, care utilizează energia stocată în pământ pentru a genera căldură. Clădirea modum: are o pompă de încălzire cu aer/apă, care are la bază un principiu simplu și ingenios: folosește căldura naturală din aer, comprimând-o pentru a crește temperatura și o transferă în sistemul de încălzire.

În același timp, sistemul de încălzire prin pardoseală ajută la menținerea unei temperaturi egale în fiecare cameră, asigurând un confort sporit, iar fiecare zonă poate fi controlată de termostate separate. Casa Huf Haus Art 5 este echipată cu un sistem de aerisire și de aer condiționat care optimizează calitatea aerului prin intermediul unei unități descentralizate de alimentare cu aer și al unei unități centralizate  de evacuare a aerului.

HUF HAUS_ART5Acoperișul complet izolat termic este construit cu grinzi din lemn laminat de înaltă calitate și streașina protejează casele de soare și de condițiile meteorologice, în timp ce geamurile care se întind de la podea la tavan interconectează interiorul cu exteriorul spațiilor locuibile. O caracteristică atractivă a celor două case constă în lucarnele de pe fronton și de pe fațadele casei.

Ambele clădiri au fost produse exclusiv în fabrica Huf Haus din Hartenfels, Germania. De asemenea, etapa de construcție este coordonată integral de o echipă de specialiști Huf Haus cu experiență, care cunosc fiecare pas din întregul proces. O casă Huf implică o perioadă scurtă de timp, de doar câteva luni, de la faza de proiectare la finalizare.

Dumbrava Vlăsiei este un proiect rezidențial premium situat lângă Balotești, care va fi dezvoltat în cinci faze pe un teren de 90 de hectare. Complexul va avea propria infrastructură, cu 24.000 de metri de drumuri și 4.000 de metri de fibră optică. Prima fază acoperă 20 de hectare și oferă peste 50 de parcele, cu o suprafață cuprinsă între 500 și 1.000 de metri pătrați. De asemenea, primul complex va avea un parc modern cu o suprafață de 2,5 hectare, care va include un amfiteatru și locuri de joacă.