Light Dark

Prin intermediul Nordis s-a tranzacționat apartamentul de lux care a avut cea mai mare valoare din București, în 2017, un penthouse situat în zona Primăverii, la prețul de promovare de 2.900.000 euro plus TVA.

penthouse_Primaverii_Nordis

În 2017, compania Nordis a intermediat vânzarea de proprietăți în valoare cumulată de aproximativ 14.000.000 euro, cuprinzând locuințe de nivel mediu plus și premium, situate în zona de centru-nord a Bucureștiului.

„Anul 2017 a fost un an deosebit de bun atât pentru activitatea Nordis, cât și pentru toată piața rezidențială. Ne așteptăm ca în anul 2018 să se înregistreze o creștere a pieței imobiliare cel puțin similară cu cea din 2017, posibil chiar puțin mai mare. Estimăm că va fi o cerere mai mare în zona proprietăților din ansambluri noi, cu facilități incluse, iar imobilele care urmăresc trendul de green building cu siguranță vor fi apreciate. Protecția pentru mediu, costul mai redus cu utilitățile, un mediu mai sănătos în interiorul locuințelor sunt argumente de prim rang, pentru cumpărătorii actuali, care aleg astfel de proprietăți”, declară Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.

Apartamentul de lux cel mai valoros în 2017 a fost un penthouse situat în zona Primăverii, într-o clădire nouă, cu un preț de  promovare 2.900.000 euro + TVA. Proprietatea beneficiază de terase cu o suprafață totală de 200 mp, cu o priveliște panoramică asupra cartierului Primăverii și a parcurilor Herăstrău și Bordei.  Apartamentul este dispus pe două niveluri și are în total o suprafață utilă de 400 mp și cinci camere (living cu bucătărie, birou și trei dormitoare, fiecare cu dressing propriu), plus cinci băi și sală de fitness. Prețul include și două locuri de parcare în garajul subteran al clădirii.

Pe segmentul locuințelor de lux, s-a majorat cererea pentru locuințe noi, de 3 camere

Dintre apartamentele vândute de Nordis în 2017, peste 45% sunt situate in imobile livrate după anul 2015, un procent cu 15% mai mare decât în 2016. Cele mai solicitate au fost apartamentele noi, cu trei camere: 48% dintre cumpărătorii de lux au ales apartamente cu 3 camere, 31% cu 4 camere și 21% cu 1, 2 sau 5 camere.

„În ceea ce privește rezultatele companiei, în 2017, Nordis a înregistrat o creștere cu 12% a cererii de cumpărare și cu 9% a numărului de tranzacții intermediate, iar cifra de afaceri a crescut cu 19%, față de anul precedent. Estimăm o creștere similară și pentru 2018. Focusul anului 2017 pentru Nordis a fost finalizarea ansamblului propriu de locuințe Nordis Residence – Herastrău Park, situat în zona Herăstrău – Șoseaua Nordului. O parte din apartamente au fost cumpărate de investitori, în faza de construcție a imobilului și revândute, cu profit de până la 40%”, completează Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.