Light Dark

Meric Capital anunță finalizarea ansamblului rezidențial situat pe strada Dogarilor din București, precum și creșterea prețurilor cu 5%.

Central Garden ResidenceMeric Capital anunță finalizarea ansamblului Central Garden Residence, de pe strada Dogarilor, o investiție de 2,5 milioane de euro, precum și creșterea cu 5% a prețurilor imobilelor. Astfel, noul preț al unui apartament este de 131.200 de euro plus TVA, față de 125.000 de euro plus TVA cât costa până acum.

”De-a lungul construcției proiectului, am încercat să fim flexibili și să le oferim clienților nu numai un preț mai bun, ci și posibilitatea de a avea un cuvânt de spus în privința anumitor detalii de finisaj sau compartimentare a apartamentelor. Conform planului inițial, în această etapă de dezvoltare prețurile cresc cu 5%”, spune Mădălin Blaj, Project Manager.

La începutul contructiei Central Garden Residence, interesul pentru proiectele rezidențiale adresate clienților din segmentul ”middle-up” era scăzut, clienții preferând proiectele vechi sau noi la prețuri cât mai mici, potrivit reprezentanților dezvoltatorului. În 2014 însă, tendința pieței imobiliare s-a schimbat, iar prețul ansamblurilor noi din zonă a trecut de 2.000 de euro pe metru pătrat.

”Proiectul Central Garden Residence a fost unul îndrăzneț din start: am început construcția într-un moment sensibil al pieței imobiliare. Din fericire, în momentul de față, numărul clienților interesați de un astfel de ansamblu de locuințe a crescut, iar prin comparație cu alte ansambluri din zonă ne situăm chiar în partea de jos a marjei de prețuri. De aceea, nici nu am pus accent pe vânzări în timpul construcției ”, spune Mădălin Blaj.

harta imobiliare.ro eminescuLa o căutare pe harta Imobiliare.ro (foto stânga, click pentru mărire), observăm, într-adevăr, că prețurile cerute pe segmentul nou variază, în zonă, între 135.000 și 480.000 de euro, în condițiile unei oferte nu tocmai consistente din punctul de vedere al volumului.

”În acest moment, cinci din cele 16 apartamente sunt vândute. Interesant este că vorbim, în general, de cele mai mari, respectiv cele mai scumpe apartamente ”, explică Mădălin Blaj.

Central Garden Residence este un ansamblu rezidențial structurat pe patru etaje, cuprinzând 16 apartamente. Investiția a fost de 2,5 milioane de euro. Proiectul este situat în centrul Bucureștiului, pe strada Dogarilor nr. 16-18, la intersecția străzii Tunari cu strada Mihai Eminescu.