Light Dark

Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management va investi peste 40 milioane de euro în dezvoltarea First Estates Pipera, primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită tuturor locatarilor săi.

Foto: First Estates Pipera

Proiectul va reuni 464 de apartamente în patru corpuri de clădire și peste 500 de locuri de parcare. Prima fază, aflată deja în construcție, include 232 de studiouri duble și apartamente cu două, trei și patru camere și va fi livrată în aprilie 2024.

First Estates Pipera este primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toți locatarii, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din țară din punct de vedere tehnologic: peste trei milioane de euro vor fi investiți în dezvoltarea și utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale și panouri fotovoltaice, prin intermediul căruia toți locatarii celor patru imobile ale proiectului vor beneficia de încălzire gratuită.

Cele două sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare față de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor

Andrei Sârbu, CEO SVN România

”Am lucrat o perioadă îndelungată împreună cu echipele dezvoltatorului pentru a identifica cele mai bune soluții tehnice, care să aducă o plusvaloare reală pe piață în aceste vremuri dificile din punct de vedere al costurilor cu energia, care sunt tot mai ridicate. Tehnologiile alese reprezintă o inovație pe piața rezidențială locală și proiectul va utiliza astfel 100% energie regenerabilă, locatarii urmând a avea, probabil, cele mai reduse costuri de întreținere de pe piața locală”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN România, consultantul imobiliar și agentul exclusiv al First Estates Pipera.

Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperișurile clădirilor, vor produce energia necesară funcționării integrale a pompelor de căldură și, în funcție de utilizarea acestora, vor furniza și un surplus de electricitate care va fi utilizat de către asociația de locatari conform propriilor decizii.

Proiectul este amplasat în imediata apropiere a unora dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din zona Pipera, Global City și Swan Office Park, cât și în proximitatea unor instituții de învățământ de top, atât private cât și de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Școala Privată Turcă, Școala Germană Hermannoberth și școlile primare și gimnaziale nr. 3 și nr. 10.

SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului. Prețurile de lansare, valabile pe toată durata lunii ianuarie, încep de la 97.000 de euro + 5% TVA.

Citește și: Interviu: Retrospectiva anului 2022 și perspectivele din imobiliare pentru anul 2023. Alexandru Pricop, managing partner Residentialist by SVN Romania

Citește și: Topul cartierelor în marile orașe din România. Ce apartamente vizează românii și la ce prețuri?