Cătălin Priscorniță, fondatorul uneia dintre cele mai mari agenții imobiliare din România, în dialog cu jurnalistul Cătălin Ștefănescu

Într-un dialog provocator despre creativitate, succes și reinventare în business în cadrul sesiunii „Unu-la-unu, despre reinventare și succes” de la Imobiliare Hub, Cătălin Priscorniță, CEO-ul Blitz, a explicat ce înseamnă succesul, în viziunea sa.

Cătălin Priscorniță, CEO Blitz, este fondatorul uneia dintre cele mai mari agenții imobiliare din România și o figură marcantă a domeniului imobiliarelor, atât din perspectiva cifrelor de afaceri înregistrate de compania pe care o conduce (compania a încheiat anul 2021 cu peste 6.45 milioane de euro, cifră de vânzări), cât și din perspectiva muncii continue pe care o duce spre îmbunătățirea sectorului imobiliarelor, acesta fiind totodată și membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) – reper de bune practici în industria imobiliarelor.

Cătălin Priscorniță spune că succesul este o chestiune de percepție. “Succesul nu înseamnă doar bani. Banii sunt un combustibil care te duc din punctul A în punctul B. Succesul este un combustibil, succesul este o călătorie, nu o destinație. Mulți obsesivi compulsivi se uită la succes ca fiind un obiectiv pe care trebuie să îl atingem. Eu cred că succesul este un lucru care nici nu există, așa cum nu există nici opusul lui – eșecul. Cred că este de fapt o emoție pe care noi o dăm unei experiențe, unui eveniment, unui context. (…) Succesul este în interiorul nostru, nu în exteriorul nostru,” a declarat acesta în cadrul interviului cu jurnalistul Cătălin Ștefănescu.

Greșelile în viziunea fondatorului uneia dintre cele mai mari agenții imobiliare din România, sunt, de fapt, experiențe ce i-au oferit multe învățăminte de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, acesta a încercat să transforme, întotdeauna, greșelile în oportunități de dezvoltare.

Învățarea este un proces continuu

Mergând pe principiul că întotdeauna mai este ceva de învățat, Cătălin Priscorniță a mărturisit că: “Fac eforturi susținute cu mine să rămân în zona știu că nu știu. Și este o zonă destul de dureroasă, însă e o zonă în care absorb ca un burete (învățăminte).”

Revenind la actualitatea pieței imobiliare, întrebat fiind ce se va întâmpla cu piața imobiliară în următoarea perioadă, acesta a afirmat: “Am 20 de teorii pe care le pot susține că piața va crește, însă de asemenea, am 20 de teorii care spun că nu va crește. Sunt într-o zonă în care stau atent și mă uit la ce se întâmplă. Sunt prea multe jocuri, poate mai multe ca niciodată, prea multe contexte care se schimbă în jurul nostru și care în egală măsură ne spun că lucrurile vor merge în sus, în egală măsură ne spun că s-ar putea să meargă la vale.”

Amintim că în acest an, Cătălin Priscorniță a primit premiul pentru Antreprenorul anului 2021 în imobiliare, în cadrul Imobiliare Awards 2022. La același eveniment, Blitz a primit premiul Agenția imobiliară a anului 2021 în România, și premiul pentru Cel mai puternic brand de agenție imobiliară în 2021.

Citește și: Ce ai ratat dacă nu ai participat la Imobiliare Hub și Imobiliare Awards?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])