Light Dark

Achizițiile off-plan le oferă cumpărătorilor posibilitatea să economisească între 15-25% din prețul locuințelor de care sunt interesați, arată datele The Concept Real Estate Advisers.

achizitii off-plan bucuresti

Un apartament cu 2 camere în zona Piața Victoriei din Capitală poate fi, spre exemplu, cumpărat la lansarea proiectului cu o reducere de până la 25.000 de euro față de prețul solicitat aproape de finalizarea acestuia (circa 110.000 de euro față de 135.000 de euro, prețuri la care se adaugă TVA).

În cazul unui apartament cu 3 camere, situat în aceeași zonă, economia poate ajunge la 30.000 de euro, prețul de lansare fiind de 170.000 de euro (+TVA), iar la momentul finalizării depășind 200.000 de euro (+TVA).

“În toate zonele din București, în apropierea termenului de finalizare al proiectelor rezidențiale nu mai rămân disponibilități prea multe, ba chiar foarte puține, le numeri pe degete. Acestea se vând încă de la prețurile de lansare sau maximum la prima rundă de creștere a prețurilor. Primele scumpiri sunt sincronizate cu stadiul construcției, iar prima este cea în care iese construcția din pământ și se situează undeva în jurul a 5-10% față de prețul lansării”, explică Claudia Tudor, Sales Manger The Concept.

Reprezentanții companiei de consultanță au mai adăugat că, în funcție de dimensiunile și de graficul unui proiect, numărul unităților care mai rămân disponibile aproape de termenul de livrare este de cele mai multe ori foarte redus, de cel mult 10% din total.

În cei 8 ani de activitate pe piața din București, The Concept a vândut locuințe în peste 50 de ansambluri rezidențiale.

premiu the concept gala cpi

La Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2019, compania de consultanță în real estate a obținut “Premiul special pentru Proactivitate și Perseverență” și trofeul pentru “Inovația anului 2018 în Imobiliare”.

Citește și: Daniel Tudor, The Concept – „S-a îmbolnăvit lumea de criză. Personal, văd stabilitate”

Citește și: Ce se va întâmpla cu prețurile anul viitor și care va fi atuul dezvoltatorilor? Daniel Tudor, CEO The Concept: Vești proaste vin de la cei care nu sunt pregătiți să facă față provocărilor

Citește și: Care sunt zonele cheie din Capitală în 2018? Opinia lui Daniel Tudor, CEO-ul The Concept