Construcţiile modulare – un trend în creștere în sectorul imobiliar global

În Europa, creșterea pieței este susţinută de eforturile guvernelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care alimentează cererea de construcţii modulare ecologice.

Cartier realizat din construcții modulare

Cel mai nou raport Fortune Business Insights arată că piața globală a construcţiilor modulare este în creștere, datorită extinderii activităţilor de construcţii în întreaga lume. Potrivit raportului aceasta este prevăzută să crească de la 75,89 miliarde de dolari în 2021, la 114,78 miliarde de dolari în 2028.

Unul dintre motivele pentru care beneficiarii încep să aleagă acest tip de case este acela al eficientizării timpului. Casele modulare sunt însoțite de un proiect, iar timpul de execuție este unul mai scurt, comparativ cu timpul alocat construcției unei case standard. Totodată, în cazul caselor prefabricate, acestea sunt produse în fabrică și asamblate pe teren în câteva zile. Potrivit specialiștilor, materialele de ultimă generație folosite în construcția lor oferă un confort sporit locatarilor, în condiile în care pereții acestora sunt în permanență uscați și fără mucegai. Totuşi, unul dintre dezavantajele consemnate chiar și în raportul Fortune Business Insights este acela că acest tip de construcţii modulare implică investiţii mari şi o planificare în detaliu.

În România, prețul mediu pentru o casă modulară pornește de la 50.000 de euro.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])