Light Dark

Cel mai mare broker de credite din România a înregistrat o creștere de 50% în cazul creditelor ipotecare în primul trimestru al anului în curs față de perioada similară a anului trecut.

credite ipotecare

Reprezentanții Kiwi Finance au intermediat în primele trei luni ale lui 2018 credite în sumă totală de 142 de milioane de lei, în creștere cu 39% față de primul trimestru din 2017. Creditele ipotecare au înregistrat o creștere semnificativă, în primul trimestru fiind finalizate 451 de dosare cu un volum de 110 milioane de lei. S-a remarcat astfel o majorare de 50% față de perioada corespunzătoare a anului anterior.

“Cererea solvabilă de credite ipotecare a continuat să crească și în primul trimestru al acestui an. Efervescența proiectelor noi de pe piața imobiliară, deși încă mult sub necesarul de locuințe noi, a alimentat creșterea tranzacțiilor prin credite ipotecare până la cel mai mare nivel din ultimii nouă ani”, a declarat Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance.

Aceasta a mai adăugat și că, față de anul trecut, creditul mediu a crescut cu 12%, pe fondul majorării prețurilor imobilelor, în special în zonele premium.

Bidian consideră, totodată, că pe parcursul anului 2018 vom putea observa o creștere a dobânzilor medii.

“Pentru perioada următoare s-ar putea să vedem o ușoară creștere a dobânzilor medii, dar chiar și așa ofertele băncilor continuă să fie la un nivel aliniat cu veniturile populației, pe de o parte, și cu piața imobiliară, pe de altă parte. În opinia mea, acest trend va continua până la finalul acestui an cu o cerere pe creștere atât pentru creditele ipotecare, cât și pentru cele de construcții sau de nevoi personale”, a explicat CEO-ul Kiwi Finance.

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance – „Nu moare nimeni fără Prima Casă”