Criza, o amintire încă proaspătă în mintea cumpărătorilor. Cum va evolua piața în continuare?

Cumpărătorul român are mult mai multe surse de informare la dispoziție și ia decizii mai atent. Perioada de criză prin care a trecut piața rămâne încă o amintire proaspătă în mintea lui, este de părere Octavian Bădescu, fondatorul companiei de consultanță imobiliară Freedom Group Real Estate.

octavian badescu imoexpert

„Cumpărătorul este mai informat pentru că sursele pe care le are acum la dispoziție sunt mult mai diverse”, a declarat Bădescu în cadrul ediției din octombrie a emisiunii imoExpert.

Acesta a menționat, de asemenea, că nu cu mult timp în urmă cumpărătorii au trecut și prin experiențe neplăcute, în intervalul 2007-2012, care au avut, la rândul lor, un rol de educare.

„A fost o perioadă dificilă. Este încă proaspătă în mintea consumatorilor. Fără îndoială, viața te învață”, a mai explicat el.

Bădescu susține, totodată, că prețurile pe piața imobiliară vor continua să urmeze un trend ascendent în viitor.

„Prețurile vor continua să crească. Predicțiile cum că ne așteaptă o criză nu au fundamente sincer vorbind”, a mai declarat fondatorul Freedom Group Real Estate în cadrul emisiunii imoExpert.

Citește și: imoExpert – Octavian Bădescu: „Reprezentarea exclusivă este o necesitate primordială în tranzacționarea imobiliară”

Citește și: Apartament nou sau vechi? Preferințele bucureștenilor și direcția în care s-ar putea îndrepta cererea pe viitor

Citește și: Ritmul de creștere a prețurilor a încetinit în septembrie. În Iași și Brașov au avut loc scăderi

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])