Light Dark

În trimestrul doi al anului 2022 cererea a scăzut într-un ritm mai dinamic. Cea mai mare scădere (-32,6%) având loc în Cluj-Napoca, iar cea mai mică (-18%) în Constanța.

Potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro, comparativ cu un an în urmă, cererea pentru proprietăți rezidențiale (apartamente, dar și case) se situa, în trimestrul 2 din 2022, la un nivel cu 29% mai mic în marile centre regionale ale țării. Cu toate acestea, comparativ cu cele trei luni anterioare, interesul pentru proprietățile rezidențiale disponibile spre vânzare în cele mai mari șase orașe ale țării a scăzut într-o proporție mai mică și anume, cu -22,7%.

Citește și: Ce marjă de negociere își iau proprietarii când scot la vânzare un apartament?

Astfel, datele centralizate de Imobiliare.ro arată că după un recul de -6% în T1 2022, în T2 2022 cererea a scăzut într-un ritm mai dinamic. Tendința descendentă la nivel trimestrial este valabilă pentru toate piețele analizate, cea mai mare scădere (-32,6%) având loc în Cluj-Napoca, iar cea mai mică (-18%) în Constanța.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, interesul pentru achiziția de locuințe a fost, în al doilea trimestru din 2022, mult mai mic la nivelul celor șase centre regionale supuse analizei. Din acest punct de vedere, toate orașele au consemnat scăderi, respectiv Cluj-Napoca (-41%), București (-31%), Brașov (-28%), Constanța (-28%), Timișoara (-21%) și Iași (-14%).

Citește și: Ritmul scumpirilor pe piața apartamentelor. Care sunt prețurile în funcție de zone, în al doilea trimestru din 2022?

Citește și: Reportaj video: Cum arată un apartament de lux, în cea mai înaltă clădire rezidențială din București?