Este cea mai scumpă casă din America. A fost deținută de un miliardar și se vinde acum pentru 245 de milioane de dolari

Aceasta este, cel mai probabil, cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în SUA, potrivit presei americane. Prețul solicitat este de 245 de milioane de dolari.

casa america

Proprietatea din imagine este situată pe Coasta de Vest a Americii, în Los Angeles, și dispune de o suprafață de peste 40.400 de mp. Aceasta a fost construită în stil neoclasic francez în anii ’30, dar a rămas nelocuită până în anii ’40, atunci când a fost cumpărată de Arnold Kirkeby, cunoscut pentru activitatea sa din industria hotelieră.

Ulterior, proprietatea apărut în sitcom-ul american „The Beverly Hillbillies” și deținută de miliardarul Jerrold Perenchio, care a decedat în 2017, la vârsta de 86 de ani.

Clădirea principală dispune de o suprafață de peste 2.300 de mp, iar proprietatea include, printre altele, o casă de oaspeți cu cinci dormitoare, o piscină și o anexă dedicată acesteia, o cramă pentru o colecție de 12.000 de sticle de vin, un teren de tenis și o parcare cu 40 de locuri.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])