Light Dark

Unele dintre cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă s-au regăsit în construcții și în sectorul tranzacțiilor imobiliare în primele trei luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

cost forta de munca constructii

Costul orar al forței de muncă a crescut cu aproape 13% în primul trimestru al anului 2018 față de perioada similară a anului anterior. Cea mai mare creștere, de circa 19%, s-a înregistrat în construcții, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

O altă majorare semnificativă a putut fi observată și în sectorul tranzacțiilor imobiliare, respectiv de 13,10%.

Alte creșteri importante s-au regăsit în cazul sectorului de activități de spectacole, culturale și recreative (13,97%), în informații și comunicații (13,91%) și în sectorul hotelurilor și al restaurantelor (13,30%).

La polul opus s-a aflat sectorul intermedierilor financiare și asigurărilor unde creșterea costului orar al forței de muncă abia a depășit 3%.

De menționat este și faptul că în construcții s-a observat, tot în perioada ianuarie-martie 2018, cea mai semnificativă creștere a costului orar al forței de muncă, în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare, față de ultimele trei luni ale anului trecut, respectiv de 9,34%.