Light Dark

Scurt ghid pentru investițiile avantajoase.

Un business la înălțime sub panorama infinită a naturii, sănătatea pe care aerul montan o promite, apusul, răsăritul, … . Desigur, pentru mulți investitori ar putea fi unele dintre aspectele care îi pot conduce spre o investiție într-un business turistic. Cu toate acestea, singurele motive care conduc spre decizia unei investiții în domeniul ospitalității ar trebui să fie raționamentele pragmatice bazate pe cifre, analize și o cotă scăzută a riscului de investiție  –  pe scurt, singurele argumente ce clădesc business-urile profitabile.

Care sunt oportunitățile momentului?

Recunoscând potențialul turismului montan și starea actuală a pieței, am identificat o serie de oportunități ale pieței.

Printre acestea se numără un hotel de 21 de camere, complet renovat, mobilat și utilat, situat în stațiunea Bușteni. Hotelul este poziționat în Cartierul Poiana Țapului, iar prețul este de 1.249.996 de euro.

Avantajul pe care îl oferă investiția din Valea Prahovei este potențialul ridicat al locației. Hotelul dispune de acces la toate activitățile montane (schi – Pârtia Calinderu, teleferic spre Babele, Sfinxul și Crucea Caraiman, drumeții, relaxare, etc.) și obiective turistice (Castelul Cantacuzino, Castelul Peleș precum și Casa Memorială George Enescu). De asemenea, acesta mai dispune de un restaurant cu o capacitatea de 50 de persoane și o parcare proprie, în curte, pentru 12 mașini precum și un spațiu de parcare în fața hotelului pentru încă 15 mașini.

Mai multe informații aici.

O altă oportunitate este Complexul turistic Panicel cu o capacitate de 65 de camere, la prețul de 4.500.000 de euro. Poziționarea sa strategică, la doar 7 km de Bran, 9 km de Poiana Brașov precum și în apropierea Cetății Medievale Râșnov, fac din hotel o atracție turistică incontestabilă și o afacere cu perspective de viitor. În plus, alte avantaje ale Complexului turistic Panicel ar fi lacul artificial plin cu pești, și posibilitățile organizării unor activități recreative: plimbări cu trăsura, cursuri de echitație cu un personal autorizat, spații de joacă pentru copii. De asemenea complexul beneficiază de toate facilitățile pentru activitățile de team-building-uri oferite de companiile multinaționle.

Mai multe informații aici.

Complexul turistic Panicel

Cea dea treia oportunitate identificată în peisajul montan este situată în zona centrala a stațiunii Predeal și este un complex cu o panoramă uluitoare spre Valea Timișului.

Încadrat de masivele muntoase Piatra Mare și Postăvarul, complexul este localizat vis-a-vis de vila de protocol a președintelui României.  Este vorba despre un resort format din două vile cu suprafețe utile de 314 mp fiecare și una cu o suprafață de 176 mp utili. De asemenea, complexul mai dispune și de un restaurant cu sală de evenimente, sau sală de conferințe în suprafață de 200 mp.

Complexul se vinde la prețul de 1.600.000 de euro, împreună cu societatea comercială care îl deține și cu un proiect de încă o clădire hotelieră cu 70 de spații de cazare. Oferta mai vine cu posibilitatea de a accesa fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

Mai multe informații aici.

A patra oportunitate am localizat-o la 1,5 km distanță de Castelul Bran. Este vorba despre un complex hotelier ce reprezintă de fapt, o afacere de familie. Complexul este situat pe un teren cu suprafața de 4400 mp și este format din două clădiri. Prima construcție este o clădire cu destinație de pensiune, pe 3 nivele, cu un total de 12 camere. A doua construcție este dispusă pe cinci nivele și este formată dintr-un restaurant cu o suprafață utila de 435 mp, o bucătarie recent renovată și dotată cu utilaje performante de capacitate mare, și 26 de camere cu băi individuale. Prețul complexului este de 1.500.000 de euro.

Mai multe detalii aici.