Light Dark

Cel mai recent interviu Imobiliare.ro Talks vine cu insight-uri utile privind investițiile imobiliare în zonele turistice din Bali. Invitatul special în această ediție este Igor Grosu, CO-Founder și CEO Sunny Development Group, un important om de afaceri, fondator al primei și unicei companii care se ocupă de presarea pilonilor de beton la fundațiile de blocuri din Moldova și România. Acesta deține în prezent o companie care activează în domeniul imobiliarelor, construind complexe rezidențiale destinate investitorilor în 6 țări: Georgia, Republica Moldova, Ucraina, România, Thailanda și Indonezia.

În cel mai nou interviu acordat Imobiliare.ro, acesta povestește despre investițiile din Bali, zonă în care investitorul și-a concentrat activitatea. “Cu siguranță, pe termen scurt și mediu, cel mai mare potențial de creștere în acest domeniu este în Bali, Indonezia. Acest loc nu este doar extrem de popular la nivel internațional pentru spiritualitate, ci reprezintă și o piață de investiții încă tânără, dar deja extrem de dezvoltată. Deși activez în domeniu în șase alte țări, activitatea mea principală este concentrată aici. (…) Am ajuns în Bali în 2017, inițial într-o călătorie ocazională. După o săptămână de ședere, am sunat familia și i-am invitat să vină. Există mai mulți factori care au contribuit la alegerea mea pentru Bali, unul dintre aceștia fiind aspectul sezonier,” Igor Grosu, CO-Founder și CEO Sunny Development Group

În Bali, costul de viață variază în funcție de stilul de viață ales și de zona de locuit. Astfel, cu un buget lunar de aproximativ 1.000 de dolari, o persoană singură sau o familie mică poate trăi aici, însă costurile variază în funcție de preferințe și de alegerea zonei de locuit. Este important să luați în considerare diferențele de costuri între zonele rurale și cele urbane sau turistice din Bali.

“Dacă ești programator, poți găsi o căsuță la doar 40-50 de minute de ocean cu chirie lunară de 500 de dolari, adăugând încă 100 de dolari pentru un scuter și 400 de dolari pentru mâncare. Astfel, cu un buget de 1.000 de dolari, poți trăi aici,” povestește Igor Grosu.

Prețul unei locuințe în cadrul proiectelor din Bali, construite de dezvoltator, începe de la 150.000 de dolari. Inițial, acesta s-a concentrat pe vile, apoi pe townhouse-uri, dar în prezent construiește apartamente în cadrul proiectului Sunny Ocean View prin compania Sunny Development Group. Proiectul este situat în Uluwatu, la doar 7 minute distanță de ocean. Prețul locuințelor pornește de la 150.000 de dolari, iar din cele 500 de unități, 58% sunt deja vândute. Printre facilitățile oferite se numără zona de piscină, o sală cu spațiu de lucru și un restaurant.

Igor Grosu subliniază totodată în interviul acordat că majoritatea cumpărătorilor achiziționează proprietăți pentru a le închiria, beneficiind astfel de servicii de property management.

Un apartament cu un preț de 150.000 de dolari poate fi închiriat în regim hotelier pentru 150 de dolari pe zi.

Insight-uri despre Bali:

  • 20% media anuală de creștere a chiriilor
  • 60-80% gradul mediu de ocupare a proprietății pe an
  • Sezonialitate: 365 zile din an
  • Condiții de impozitare favorabile
  • Grad scăzut de inflație – aproximativ 2%
  • Locul 1 conform topului “Cele mai bune direcții turistice din lume”, TripAdvisor

Urmărește interviul complet aici și află toate informațiile oferite de Igor Grosu, CO-Founder și CEO Sunny Development Group, despre piața imobiliară.