Light Dark

Încasările medii pe broker obținute, în 2023, în cadrul Blitz s-au apropiat de 40.000 de euro. Acesta este un nivel record înregistrat în cadrul companiei prezente în 26 de orașe din țară.

“2023 a fost cel mai bun an pentru Blitz de până acum”, a declarat CEO-ul Cătălin Priscorniță.

Cei 316 agenți imobiliari din echipă au realizat peste 4.500 de tranzacții la nivel național, iar compania a încheiat anul cu vânzări în valoare de 9,3 milioane de euro, cu 48% peste 2022. O cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro fost generată doar de cele 16 francize Blitz.

“În 2024, ne propunem să creștem suma încasată pe broker de la 40.000 de euro la 60.000 de euro“, a mai explicat Priscorniță. “Focusul nostru este pe eficiența și pe satisfacția brokerului imobiliar, să-i ușurăm munca și eforturile de vânzare și prin urmare să-l ajutăm să crească numărul de clienți mulțumiți și respectiv veniturile din încasări”, a mai adăugat CEO-ul Blitz menționând, de asemenea, că 100 de agenți noi s-au alăturat companiei pe parcursul anului trecut.

Brandul activ pe piața imobiliară din România de aproape 14 ani își propune să extindă rețeaua până în 2025 la peste 50 de francize și 20 de birouri operate în regim propriu și să-și crească echipa la mai bine de 1.000 de brokeri.

Cum merge piața rezidențială în 2024?

O evoluție favorabilă a pieței rezidențiale este așteptată de reprezentanții Blitz pentru anul în curs. “Pentru 2024, specialiștii în finanțări bancare estimează că activitatea pieței imobiliare rezidențiale se va menține la un nivel ridicat, iar numărul tranzacțiilor cu locuințe va continua să crească, impulsionat și de scăderea ratelor la dobânzile de referință, prognozată pentru a doua jumătate a anului. Este așteptată, de asemenea, o creștere a construcțiilor de clădiri rezidențiale și o dinamizare pe segmentul de construcții noi, la un nivel cel puțin asemănător cu anii precedenți. Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează o creștere de 9,4% a sectorului construcțiilor în 2024, susținută și de majorarea salariilor și o creștere a ratei de ocupare a forței de muncă. Estimările sunt pozitive, vom avea mai mulți bani și vom investi mai mult în proprietăți noi“, a explicat Cătălin Priscorniță.

În 2023 s-au putut observa unele majorări ale prețurilor locuințelor în marile orașe din țară, precum Cluj-Napoca, București, Constanța sau Craiova, potrivit reprezentanților Blitz care estimează că discutăm despre scumpiri cu 7%-8%. Au existat, spun tot ei, câteva orașe în cazul cărora avansul a fost mai mic. Este vorba despre Brașov, Timișoara și Oradea, unde prețurile s-au majorat cu 1%-3%. În cazul orașelor din eșalonul doi, precum Alba Iulia, Suceava, Bistrița sau Târgoviște, prețurile au crescut în 2023 cu 10%-15%.