Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell demarează lucrările de construcții pentru proiectul mixt Record Park din Cluj-Napoca și estimează că le va finaliza în al doilea trimestru al anului 2020.

record park cluj
Foto: Record Park

Record Park va necesita o investiție de 42 de milioane de euro, acesta urmând să însumeze 36.000 de mp construiți.

“Proiectul reprezintă viziunea noastră adusă la viață – crearea unui oraș de mici dimensiuni în interiorul orașului. Un loc unde oamenii să se adune. Credem că îmbunătățirea condițiilor de viață duce la crearea de comunități, iar comunitățile creează o calitate de viață mai ridicată”, a declarat Jan Demeyere, unul dintre cei doi investitori belgieni care au pus bazele Speedwell.

record park

Proiectul mixt este amplasat pe un teren de 1,7 hectare, aflat la 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orașului, și va cuprinde două clădiri rezidențiale cu 236 de apartamente cu suprafețe pornind de la 45 de mp, o clădire de birouri certificată BREEAM cu 7 etaje și o suprafață închiriabilă de circa 1.700 de mp/etaj, circa 1.000 de mp de spații de retail și un centru cu facilități de sport cu o suprafață de 1.200 de mp.

proiect mixt record park

În plus, în proiect sunt incluse o zonă de promenadă de-a lungul Canalului Morii, care va putea fi traversat pe două poduri, 400 de locuri într-o parcare subterană și 7.000 de mp de spații verzi.

De asemenea, fostele Grajduri Imperiale și o parte a unei fabrici de textile vor fi restaurate și transformate în spații de co-working și de relaxare și într-un centru de artă.

proiect mixt speedwell record park

Compania Speedwell a fost înființată de belgienii Jan Demeyere și Didier Balcaen și are un portofoliu de proiecte realizate în valoare de peste 600 de milioane de euro și alte 400 de milioane de euro pentru proiecte aflate în desfășurare.