Light Dark

Complexul Frumușani Residential Park urmează a fi construit în Frumușani, la 22 de kilometri de București.

FRPÎn comunicatul prin care Liebrecht & wooD, un important jucător în domeniul dezvoltărilor imobiliare la nivel european, anunță numirea a doi noi directori generali pentru România și Polomia se strecoară o informație de interes pentru agenții imobiliari. ”Sunt bucuros să fac parte din noi inițiative, cum este Frumușani Residential Park, un proiect care întărește rolul de pionierat si viziunea pe termen lung a Grupului, în România”, spune Sorin Ioan Blaga, care va conduce filiala din România a Liebrecht & wooD Group începând cu jumptatea lunii ianuarie.

Potrivit unei prezentări a companiei din luna aprilie, ansamblul ar urma să cuprindă 5.000 de unități locative, edificate pe malul bălții Tătaru, pe un teren de 180 de hectare. Deocamdată, în afara acestei prezentări, nu sunt alte informații disponibile referitoare la data de începere a lucrărilor sau a ritmului de construcție.

harta frpPână când vom obține aceste informații, vă propunem să ne îndreptăm atenția, în cele ce urmează, asupra ofertei rezidențiale noi din zonă. Pe scurt, ea aproape că nu există. În afară ansamblului Allegria Residence, situat cam la jumătatea distanței dintre Frumușani și București, în zonă nu există alte ansambluri rezidențiale. O competiție puternică pentru Frumușani Residential Park, mai ales din perspectiva prețurilor, ar putea fi reprezentată de blocurile construite în Berceni și Popești-Leordeni – celebrul ”sud” al Capitalei, o parte a Bucureștiului care s-a remarcat, de-a lungul crizei imobiliare și după ea, prin ofertele destinate cumpărătorilor cu bugete reduse.

PopestiAstfel, după cum arată o simplă căutare cu harta Imobiliare.ro (click pe foto pentru a mări zona analizată), prețurile cerute variază, în acest moment, între 33.600 de euro pentru un apartament nou cu două camere în suprafață de 43 de metri pătrați și 86.000 de euro pentru o locuință nouă cu trei camere și 86 de metri pătrați.

Evident, strategia Liebrecht & WooD, care deține în România active producătoare de venit precum Fashion House Outlet Center și clădirea de birouri Victoria Park, va lua probabil în calcul toate aceste elemente. Din perspectiva agenților imobiliari, ce rămâne important este că vor apărea în piață noi apartamente și că dezvoltatori de renume își îndreaptă în continuare atenția spre București.

Despre Liebrecht & wooD

De peste 20 de ani, grupul Liebrecht & wooD operează pe piețele comerciale imobiliare din Polonia, România și Rusia unde a dezvoltat proiecte de birouri, retail și industriale cu o suprafață totală de aproape jumătate de milion de metri pătrați. Grupul cuprinde mai multe entități, incluzând dezvoltatorul Liebrecht & wooD, Grupul FASHION HOUSE responsabil de implementarea și gestionarea conceptului de outlet center pe piețele emergente, precum și compania de property management WeCARE ce operează în Polonia.

Portofoliul de proiecte al grupului include clădiri de birouri, parcuri de birouri și ansambluri mixte în Varșovia (Kopernik Office Buildings, Jerozolimskie Business Park, Flanders Business Park, Batory Office Buildings, Plac Unii) și București (Victoria Park), depozite în Varșovia și Poznań (Manhattan Business & Distribution Center, Poznań Distribution Centre), precum și cinci centre de tip outlet care înregistrează un real succes în Polonia, România și Rusia, sub marca FASHION HOUSE Outlet Centre.

În prezent, Liebrecht & wooD Group a început construcția ansamblului de tip mixed-use Praga Koneser Center în Varșovia, și pregătește proiectul rezidențial Frumusani Residential Park în imediata apropiere a Bucureștiului, precum și faza a doua a primei sale dezvoltări din Rusia – FASHION HOUSE Outlet Centre Moscova. Compania intenționează de asemenea să demareze primul centru FASHION HOUSE Outlet Centre din Sankt Petersburg.