Liziera de Lac, dezvoltat de Liebrecht & wooD – brand de referință pe piața imobiliară, activ în Europa Centrală și de Est, dar și în Rusia, își propune să ajungă la 4400 unități locative în 10 ani. Investițiile în infrastructură și în prima fază depășesc valoarea de 25 de milioane de euro.
Peisajul construcțiilor din România începe să fie condimentat cu proiecte futuriste – mai precis, acele proiecte care integrează în ele natura, arhitectura, specialiștii în construcții, fabricanții de materiale, toți aduși la un loc de către dezvoltatori cu viziune ce își propun să creeze proiecte în armonie cu natura. Liziera de Lac este unul dintre proiectele din România ce se încadrează în această categorie de dezvoltări imobiliare ce încep să prindă contur și să fie apreciate tot mai mult în întreaga lume.
Faza 1 a proiectului se întinde pe o suprafață de 22 ha
Construcția Lizierei de Lac a început în urmă cu trei ani, după o perioadă de peste cinci ani de pre-dezvoltare, timp în care s-a asigurat, mai întâi, conectarea viitoarei comunități cu Bucureștiul. Proiectul este gândit de dezvoltatori drept un viitor orășel ce pune accentul pe comunitate. „Este Un univers natural, un loc ideal pentru oamenii care caută mai mult spațiu, care apreciază natura, care au un stil de viață activ și iubesc orașul, dar vor să evadeze departe de el după muncă și să se bucure de o viață de calitate alături de familia și prietenii lor, lângă oraș”, a declarat pentru CPI, Sorin Ioan Blaga, General Manager Liebrecht & wooD România.
“La finalul lunii martie am început vânzarea caselor, iar primii rezidenți se vor putea muta în primul trimestru din 2022”
Așa numitul orășel al viitorului va găzdui aproximativ 13.000 de locuitori. Primul PUZ cuprinde 440 de case, iar Faza 1 a proiectului cuprinde 94 de case și clădirile publice: un community hub cu spații de lucru, birouri și întâlniri, restaurant și cafenea, farmacie și cabinet medical, pet shop, magazin, grădinița, complex cu piscină și terenuri de baschet și tenis. „Avem deja întreaga infrastructură pentru partea electrică, de gaze și canalizare, s-a turnat fundația pentru case și lucrăm la ridicarea lor. Luna aceasta va fi gata și casa model unde clienții pot veni la vizionări. La finalul lunii martie am început vânzarea caselor, iar primii rezidenți se vor putea muta în primul trimestru din 2022″, povestește Sorin Ioan Blaga, General Manager Liebrecht & wooD România.
Liziera de Lac este un proiect cu o dezvoltare sustenabilă, ce se bazează pe soluții prietenoase cu mediul și materiale de construcții de ultimă generație. Cu 52% din complex rezervat zonelor verzi, cu obiective de conservare a pădurii prin amenajarea unui parc natural, precum și conservarea lacului Tătaru. “Planificăm dezvoltarea unei comunități pe termen lung. Întregul proiect este gândit la cel mai fin nivel de detaliu, pentru a putea oferi viitorilor rezidenți un nou standard de locuire care conectează natura cu orașul și facilitățile de ultimă generație. De asemenea de curând am demarat procesul de obținere a autorizației de construire pentru parcul fotovoltaic de 10 MW care va deservi consumatorii din Liziera de Lac”, Sorin Ioan Blaga, General Manager Liebrecht & wooD România.
În ceea ce privește arhitectura caselor, proiectul arhitectural al întregului complex a fost realizat de studioul de arhitectură CONIX RDBM/LiPS din Belgia, iar Cristian Corvin, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din România, a realizat împreună cu echipa sa de arhitecți designul de interior pentru clădirile publice din Lizera de Lac – centru comun și grădinița, dar și propunerile de design pentru interiorul celor șapte tipologii de case. Toate casele au fost proiectate pentru a optimiza spațiul și aportul de lumină naturală. Distribuția spațiilor verzi are rolul de a crea zone naturale, mici oaze de vegetație, tocmai pentru a oferi intimitate.
Prețurile pentru o casă în cadrul proiectului încep de la 106,400 de euro pentru Cuibul 1 (prima tipologie de case înșiruită) și de la 224.000 de euro pentru Cuibul 7 (casa individuală).