Light Dark

Cele două proiecte din Timișoara și Ploiești, dezvoltate de Prime Kapital, vor cuprinde peste 1700 de apartamente.

Silk District, Iași. Sursă foto: site Prime Kapital

Dezvoltatorul de centre comericale și proiecte rezidențiale, Prime Kapital, care în prezent este activ pe piața din București cu două proiecte rezidențiale, a obținut luna trecută autorizația de construcție pentru apartamentele din proiectul mixt Silk District din Iași, conform declarațiilor oferite publicației economica.net.

În prezent, dezvoltatorul a achiziționat deja terenul din Timișoara, unde intenționează să construiască 1.252 de apartamente. Investiția pentru această dezvoltare se ridică la suma de 115 milioane de euro.

Terenul aflat în apropierea Gării de Nord din Timișoara a fost cumpărat de la producătorul de corpuri de iluminat ELBA și are o suprafață de 56.000 de mp. ELBA a anunțat în primăvara acestui an că vinde terenul la un preț de 12,5 milioane de euro, care va fi plătit după obţinerea aprobării PUZ-ului şi a autorizaţiei de construire pentru prima parte a construcţiei. Pe lângă apartamente, vor mai fi construite și spații de retail cu o suprafață închiriabilă de 8.000 de mp.

Proiect Marmura Residence, București. Sursă foto: site Prime Kapital

În ceea ce privește proiectul din Ploiești, acesta se va construi lângă parcul de retail pe care Prime Kapital îl dezvoltă în parteneriat cu MAS RE. Proiectul rezidențial va cuprinde 500 de apartamente, iar bugetul pentru acesta este de 33,4 milioane de euro.

Prime Kapital este cel mai mare acționar al MAS Real Estate, cu o participație de 21,56% din companie.

Citește și: Începe faza a II-a a proiectului Aviației Tower dezvoltat de grupul Rădăcini

Citește și: Proiectul Țiriac Tower din centrul Capitalei devine noul pol pentru marii jucători ai industriilor de asigurări, real estate, health & pharma, dar și ai serviciilor media și IT

Citește și: Începe primul târg imobiliar din ultimii 2 ani