Light Dark

Locuințele construite după un model green de living cu tehnologii noi, pompe geotermice, sisteme de ventilație cu recuperare a căldurii, soluții inteligente care odată implementate în construcția unei case duc la costuri mai mici de întreținere, intră acum în atenția dezvoltatorilor.

Tendințele locuințelor se schimbă pe măsură ce facturile la utilități cresc de la o lună la alta. Iar astăzi, fiecare kWh/m2 economisit reprezintă o valoare considerabilă, în condițiile în care media consumului de energie variază între 150 şi 400kWh/m2/an.

Ingineria caselor prietenoase cu mediul avansează, iar atenția oamenilor se îndreaptă tot mai mult spre casele pasive. Urmăriți aici, într-un material video, cum arată o casă pasivă construită de către Dan Stoian, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți, specializați pe arhitectura pasivă.

Interviul face parte din reportajul Locuințele “green” – casele cu facturi reduse la întreținere. Reportajul realizat de Imobiliare.ro poate fi vizionat, integral, aici.

Vezi și: Partea I. Interviu cu Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company: O nouă eră în imobiliare – ansamblurile construite pe principiul caselor pasive